I det fynske folks tjeneste

25 asylbørn integreres med fodbold på Langeland

DBU kommer ind i integrationskampen med et nyt toårigt projekt, der skal hjælpe uledsagede flygtningebørn

00:47

Fodbold skal være med til at fremme integrationen. Sådan lyder det fra DBU, der har indledt et samarbejde med Langeland Kommune og de lokale asylcentre.

25 uledsagede asylansøgere fra Langeland skal være en del af et toårigt projekt, hvor de både vil blive trænet i fodbold, men også undervises i dansk foreningskultur. Det er meningen, at drengene efter tre måneders undervisning skal knyttes til et af holdene, der spiller med i DBU Fyns turneringer.

Integrationsminister Inger Støjberg var mandag forbi Longelse Skole for at sparke projektet i gang, og hun er meget tilfreds:

-Jeg synes, det er et supergodt projekt, fordi man jo både lærer dansk ved det, men man lærer også normer og værdier i Danmark. Så jeg synes, det er godt, at DBU har kastet sig ind i det her sammen med kommunen, siger Inger Støjberg.

Claus Gramm Pedersen, projektansvarlig DBU Fyn, er enig med ministeren.

- Uanset om man er fra Eritrea eller Afghanistan, så når man kommer på en fodbold bane, er man lige og derfor er fodbold et rigtig godt supplement til integrationen, fortæller han.

Projektansvarlige Claus Gramm har været i studiet hos TV 2/Fyn og fortalt nærmere om projektet. Se det fulde interview her

04:14 Luk video