I det fynske folks tjeneste

400 færre asylpladser på Fyn

Asylcenter Holmegaard, der er fælles navn på de 15 asylcentre, Langeland Kommune står for, skal nedlægge i alt 600 pladser til asylansøgere - 400 af dem på Fyn og Langeland.

Antallet af asylansøgere er faldet så meget, at Udlændingestyrelsen har besluttet at nedlægge pladser på asylcentre flere steder i landet.

- Danmark har indtil videre i år modtaget relativt få asylansøgere. Antallet i maj måned var en tiendedel af antallet i december. Det har medført ledig kapacitet i indkvarteringssystemet, og derfor skal vi tilpasse, siger kontorchef i Udlændingestyrelsen, Thomas Mortensen. 

Asylcenter Holmegaard har fået besked på at nedlægge i alt 600 pladser.

På Langeland nedlægges 200 af 600 pladser, og på Strandvænget i Nyborg nedlægges 200 af de nuværende 500 pladser.

De resterende 200 pladser nedlægges på Lolland, hvor Langeland Kommune også driver asylcenter.

De nedlagte pladser bliver dog opretholdt som såkaldte bufferpladser til hvis antallet af asylansøgere skulle stige igen, oplyser asyldirektør i Langeland Kommune, Sisi Eibye.

- En del af vores strategi er at holde et antal pladser klar i beredskab, som kan tages i brug stort set med det samme. Det gør vi i lyset af, at indrejsetallene steg voldsomt i 2. halvår sidste år, siger Thomas Mortensen, Udlændingestyrelsen.

Langeland Kommune fik beskeden tirsdag og har onsdag orienteret medarbejderne på Langeland, Fyn, Sjælland og Lolland.

- Der vil komme fyringer, men vi ved endnu ikke hvormange eller hvor, siger asyldirektør i Langeland Kommune, Sisi Eibye.