I det fynske folks tjeneste

Afviser tilsynssag om borgmesters dobbeltrolle

Langelands borgmester er kritiseret for at have haft uheldig dobbeltrolle, men Ankestyrelsen dropper at rejse en tilsynssag.

Bjarne Nielsen har under to måneder tilbage som borgmester i Langeland Kommune.

Tilsynet med kommuner og regioner under Ankestyrelsen har ikke fundet anledning til at rejse en tilsynssag mod Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V). Det meddeler Langeland Kommune.

Borgmesteren er blevet kritiseret for at have haft en uheldig - og i værste fald ulovlig - dobbeltrolle, da kommunen i en periode på 12 måneder stod uden en kommunaldirektør. 

Læs også Uheldig dobbeltrolle: Langelands borgmester fungerede også som kommunaldirektør

Bjarne Nielsen har forklaret, at han aldrig har optrådt som kommunaldirektør, mens han var borgmester, og Ankestyrelsen finder “ikke tilstrækkelig anledning” til at tage sagen op.

- Jeg havde en juridisk rådgiver, som rådgav mig og direktionen i perioden uden en kommunaldirektør. Jeg har hele tiden fået at vide, at der ikke var noget ulovligt i det, vi har foretaget os. Det er selvfølgelig glædeligt, at Ankestyrelsen ikke finder anledning til at tage sagen op, siger Bjarne Nielsen.

Internt referat

I juli kom TV 2/Fyn i besiddelse af et internt referat fra den 10. august 2016, hvor borgmesteren holdt ledermøde med flere ledere i direktionen om de problemer, kommunen havde på asylområdet, og her stod Bjarne Nielsen opført som både borgmester og konstitueret kommunaldirektør.

Det modtog kritik fra blandt andre et medlem af Langelands kommunalbestyrelse Kim Welcher (DF), der mener, at det i bedste fald får kommunalbestyrelsen til at fremstå rodet.

- I bedste fald er der tale om noget sjusk. I værste fald er det på kant med loven, og det, synes jeg, er meget uheldigt. Men det må jurister udefra vurdere, ikke et medlem af kommunalbestyrelsen, sagde Kim Welcher i juli.

Bjarne Nielsen stiller ikke op som spidskandidat for Venstre ved kommunalvalget den 21. november og genopstiller dermed heller ikke som borgmester. Han har siddet som borgmester i otte år.