I det fynske folks tjeneste

Asyldirektør fastholder. Centerleder er sygemeldt.

I går fortalte TV 2/FYN, at en centerleder på et omstridt asylcenter var degraderet. Asyldirektøren fastholder i dag, at lederen blot er sygemeldt.

Børnecenter Tullebølle. Foto: Jonas Mattsson

Det drejer sig om lederen af Børnecenter Tullebølle, Hanne Sommer. Hun har siden 3. august været sygemeldt fra sit job. En anden leder er derfor blevet konstitueret. 

Men bag sygemeldingen gemmer sig en degradering, fortæller kilder til TV 2/FYN. 

Hvis Hanne Sommer vil fortsætte hos Asylcenter Holmegaard, som driver alle Langeland Kommunes asylcentre, skal hun acceptere en stilling som netværker på et af Asylcenter Holmegaards voksencentre. Hvis hun ikke vil det, må hun se sig om efter et andet job. Det fortæller flere kilder til TV 2/FYN, der står fast på, at den historie, der blev bragt i går er korrekt.

http://www.tv2fyn.dk/artikel/omstridt-leder-faerdig-paa-boernecenter-tul...

Indtil videre fortsætter den konstituerede leder, Michael Madsen, i Hanne Sommers gamle stilling. Men i følge TV 2/Fyns oplysninger vil stillingen som leder af Børnecenter Tullebølle inden for en overskuelig fremtid blive slået op, og dermed kan der altså være en ny leder på vej til det meget omtalte børnecenter. 

Respektløs mediedækning 

I går var det ikke muligt at få en kommentar fra nogen i ledelsen af Asylcenter Holmegaard, der driver Børnecenter Tullebølle. Men i dag skriver Hanne Sommers chef, Asyldirektør Sisi Eiby, i en mail til TV 2/FYN, 

- Jeg skal ikke undlade at gøre opmærksom på, at jeg finder det beskæmmende, at en sygemeldt leders fremtid skal debatteres i offentligheden efter blot få ugers sygemelding.

Hun fortsætter,

- Det er respektløst overfor Hanne Sommer, såvel som overfor de mange medarbejdere i Tullebølle, der i forvejen føler sig usikre på grund af den omtale af sagen der allerede har været i pressen.