I det fynske folks tjeneste

Bagenkop vil være øhavets svar på Cold Hawaii

En gruppe lokale ildsjæle fra Bagenkop vil udvikle byen til et center for vandsport. De første millioner til projektet er på plads.

Målet med Aqtiv Sydlangeland, som projektet hedder, er at udvikle Bagenkop til et nyt kraftcenter for vandsportsaktiviter. Aktiviteterne skal foregå i det gamle færgeleje i Bagenkop Havn, ved stranden, der ligger lige op til havnen og andre steder på Sydlangeland.

Aqtiv Sydlangeland er inspireret af succesen med  Cold Hawaii i Thy. Men hvor Cold Hawaii er surfernes paradis, vil Aqtiv Sydlangeland satse på vandsport i bredeste forstand. Det gælder alt fra kajakker, til dykning og sportsfiskeri

Bag projektet står de to lokale ildsjæle Ivan Nielsen og Leif Esbensen. Og nu er Naturturisme I/S også gået ind i projektet.

- Det er en stor opgave for os alene, så det betyder meget, at Naturturisme nu er gået med, fortæller Ivan Nielsen fra Bagenkop.

Langeland Kommune har bevilget 1,6 millioner kroner over de næste tre år til projektet. Det samlede projekt forventes at få et budget på 10 millioner kroner.

- Langeland Kommune er en jo fattig kommune, så det glæder os meget, at de alligevel har bevilget penge til projektet, siger Ivan Nielsen.

Første aktiviteter til sommer

Målet er, at Aqtiv Sydlangeland skal være i fulde omdrejninger fra 2018, men initiativtagerne har netop modtaget en halv million i LAG-midler, og det betyder, at de første aktiviteter kan komme igang allerede i år, fortæller Ivan Nielsen.

Aqtiv Sydlangeland er også gået i samarbejde med Vild med Vand og Nature Moves ved SDU.

Den konkursramte Actionefterskole, også kendt som Sydlangelands Maritime Efterskole, SME, blev i november købt af en lokalt forankret investorgruppe. Men de nye ejere har endnu ikke løftet sløret for, hvad skolen skal bruge til.

- Umiddelbart er der ingen sammenhæng mellem de de to ting. Men Bagenkop er et lille samfund, så det kunne jo godt være at tingene alligevel kommer til at smitte af på hinanden, siger Ivan Nielsen. 

Den 23. februar klokken 17.30 bliver det store projekt Aqtiv Sydlangeland præsenteret i Bagenkop. 

Læs mere om Aqtiv Sydlangeland her.