I det fynske folks tjeneste

Berlinmur på Langeland

Koldkrigsmuseet Langelandsfort har modtaget et stykke af Berlinmuren som gave fra Senatet i Berlin.

02:22

Koldkrigsmuseet Langelandsfort har modtaget et stykke af Berlinmuren som gave fra Senatet i Berlin på 50-året for Berlinmurens opførelse 13. august 1961.

1 af 2

Klimaminister Lykke Friis indvier i dag lørdag sektionen af den originale Berlin-mur. Det sker i forbindelse med markeringen af 50-året for Berlinmurens opførelse 13. august 1961.

Også vores historie

Berlin-muren var det tydelige symbol på det delte Europa, men arrangementet den 13. august på Koldkrigsmuseum Langelandsfort står i det forenede Europas tegn.

- Berlinmuren er på én og samme tid symbolet på den kolde krigs deling af Europa og på hvor langt, vi er kommet efter 1989. Det er derfor også et vigtigt stykke vor egen historie, som gæsterne fremover vil kunne besigtige på Koldkrigsmuseum Langelandsfort, siger Lykke Friis.

Verdenshistorie på Langeland

For Koldkrigsmuseum Langelandsfort har det været helt naturligt at få Berlin-muren indlemmet i samlingen af originale genstande.

- Berlinmuren er ikke bare tysk historie, men verdenshistorie, og frem for alt er det koldkrigshistorie, siger formidler Gese Friis Hansen fra museet.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort er det eneste museum i Skandinavien som har modtaget en hel sektion af Berlin-muren.

I forbindelse med arrangementet den 13. august åbnes en særudstilling om DDR, den kolde krig og efterretningsaktiviteterne i Danmark.