I det fynske folks tjeneste

Drømmen for enhver bolværksmatros: Havn sat til salg

Går du med drømmen om at få foden under egen havnemole, så er muligheden der nu. Den privatejede Dageløkke Lystbådehavn på Langeland er sat til salg.

Foto: Google Streetview

Foto: Google Maps

1 af 2

De tre brødre Uffe, Torben og Dan Jeppesen fra Svendborg købte i foråret den lille lystbådehavn i Dageløkke på Nordlangeland.

Havnen gik konkurs i efteråret, og de tre brødre købte havnen i maj i år "nærmest for at hjælpe Langeland", som de skriver i salgsopstillingen på amino.dk.

Men nu har de altså besluttet at sætte havnen til salg igen.

Store forventninger til nye ejere

Der var ellers store forventninger til de tre brødre, da de købte havnen.

- Vi har stor tillid til de nye ejere, og vi i bestyrelsen vil gøre alt for at hjælpe dem godt i gang og skaffe sejlerne tilbage og flere til, sagde Jette Benzon Jespersen, som er med i bestyrelsen for Dageløkke Borger- og Bådelaug, til Erhvervsavisen Fyn i maj.

- Både foreningen og sejlerne har været usikre på havnens fremtid, siden den gik i betalingsstandsning i efteråret. Strøm og vand blev afbrudt, og sejlerne begyndte at leje pladser i andre havne, sagde Jette Benzon Jespersen dengang til avisen.

Sat til salg igen

De tre brødre har sat havnen til salg ved udbud på Amino.dk, og de håber, at et friluftsmenneske, en gør det selv person og en person, der kan lide at omgås mange mennesker slår til.

- De sydfynske farvande gennemkrydses af tusindvis af sejlere, som jo alle skal have et sted at være. Dageløkke Havn er ikke den største, men nok den hyggeligste. Her er et stort bagland af sommerhuse, hvoraf mange har deres båd i havnen. Der er tilknyttet et bådlaug til havnen med omkring 50-60 medlemmer, skriver sælgerne.

En strand følger med i købet

På havnen er der et pakhus, hvori der er butikker og grill, samt et større festlokale. Til sejlerne er der en sejlerstue og et opbevaringsskur, som primært anvendes af havnens deltidsfiskere. Med i købet følger også en strand og et slæbested.

De tre brødre tilbyder en ny køber hjælp i opstarten, men som de skriver, er deres erfaring med at drive havn ikke stor:

- Vi er tre brødre, der nærmest for at støtte Langeland købte havnen uden at have spor forstand på drift af en havn, så vores muligheder for at hjælpe vil være beskedne.
 

 

Fakta om Dageløkke Lystbådehavn

  • Der er plads til 40-60 fastliggere og et tilsvarende antal gæstesejlere.
  • Der er også plads til et mindre antal mobilhomes.
  • Pakhus på 607 kvadratmeter bygget eller ombygget 1986
  • Sejlerstue på 70 kvadratmeter bygger eller ombygget i 1991
  • Udbudspris: 2.500.000 kroner
  • Udbetaling: 1.250.000 kroner