Fortsat håb på Langeland: Biden-sejr har stor betydning for os

På Langeland håber virksomheden Dencam, at Joe Biden vinder kampen om præsidentposten. Det vil på længere sigt betyde større vækst, siger direktør. 

Der er kroner og øre på spil for direktør Jens D. Andersen og virksomheden Dencam på Langeland, når det gælder præsidentvalget i USA.

Tirsdag formiddag er det endnu uvist, om Donald Trump eller Joe Biden har vundet nøglerne til Det Hvide Hus de næste fire år. Dencam producerer dele til vindmøllevinger, og det amerikanske marked er vigtigt for Langeland-virksomheden. 

- Vi ser helst, at Biden vinder. Han er mere til den grønne omstilling, end Trump er, siger Jens D. Andersen til TV 2 Fyn. 

Derfor følger han tæt med i, hvilken præsidentkandidat der samler flest valgmænd og opnår et flertal, så kampen om præsidentposten kan blive afgjort. 

Direktør: Biden-sejr betyder økonomisk vækst

Svingstater som Pennsylvania, Georgia og North Carolina mangler fortsat at blive talt op, og der er tæt løb. Begge præsidentkandidater har meldt ud, at de forventer en sejr. 

- Jeg tror, Trump kører den hjem. Han er en vindertype, siger Jens D. Andersen.

Direktøren håber dog, at Joe Biden overtager Det Hvide Hus, så der kan komme mere fokus på vindmølleprojekter i USA, som i sidste ende vil smitte af på virksomheden på Langeland.  

- På den korte bane betyder det ikke så meget, for det er store projekter, der tager lang tid, før de ender hos os, men på den lange bane vil det helt klart betyde større vækst, end vi havde regnet med, forklarer Jens D. Andersen. 

Han forventer, at der vil gå to-tre år, før virksomheden kan mærke en eventuel sejr til Joe Biden.