Frivillige strømmer til asylcentrene

I flere kommuner oplever man stor interesse for at give en hjælpende hånd på asylcentre.

Der er rift om at hjælpe til på landets asylcentre.

Centerleder Ulrik Pihl fra Langeland Kommune, der ud over at huse 700 asylsøgere på Langeland også driver centre i Fredericia, på Fyn og på Lolland, oplyser, at der er mange henvendelser fra frivillige, der vil samle tøj ind, tage asylsøgere med på cykelture og hjælpe til på centret.

I en by som Fredericia meldte 20 frivillige sig umiddelbart efter, at det i oktober blev offentliggjort, at byens kaserne skulle være asylcenter.

Den øgede tilstrømning af flygtninge stammer især fra Syrien, hvor folk flygter fra en voldsom borgerkrig.

En rundringning til de operatører, der står for driften, viser, at centrene har masser af frivillige, der eksempelvis gerne vil lave kvindeklub, samtalecafé eller lære børn at cykle, skriver Kristeligt Dagblad.

- Vi har åbnet en del nye centre i efteråret og for at være ærlig, så kommer de frivillige helt af sig selv. Vi bliver næsten væltet. Den bølge af velvilje er fantastisk for asylansøgerne at opleve, siger Maria Blankensteiner, der er frivilligkonsulent i Røde Kors, som driver 25 centre i hele landet og har cirka 800 frivillige.

Ud over Røde Kors står en række kommuner for at drive asylcentrene, heriblandt Jammerbugt, Vesthimmerlands og Langeland Kommuner.

I Vesthimmerlands Kommune, der i øjeblikket driver otte asylcentre, har interessen for at være frivillig været stigende i løbet af efteråret, fortæller frivilligkoordinator Henrik Rasmussen.

Ved et nyligt informationsmøde om et center i Randers mødte 30 frem - dagen efter havde centret 35 frivillige.

- Det, jeg oplever, er, at når der kommer en negativ stemning omkring et asylcenter, så kommer der også et modtryk. Mennesker, som siger: "Sådan vil vi ikke kendes i den her by". De negative udtalelser, der har været, tror jeg, har skaffet os flere frivillige, siger han til Kristeligt Dagblad.

Oversigt

    Oversigt