Gallapremiere: - Det er en gave at arbejde med Rosalinde

Kærlighedsdramaet "I krig og kærlighed" er den dyreste danske spillefilm, der nogensinde er produceret. En del af filmen er optaget på Skovsgård Gods på Langeland.

Der var uddeling af gensidig ros, da hovedrolleindehaverne i den nye, danske storfilm "I krig og kærlighed" fyldte Bio Langeland med rød løber, champagne og gallapremiere.

Sebastian Jessen og Rosalinde Mynster fortalte, at de begge havde fået noget af den anden under optagelserne, som blandt andet var foregået på Langeland.

- Jeg er sinddsyg imponeret over Rosalindes nærvær og umiddelbarhed. Og nysgerrighed. Man kan godt mærke når man spiller overfor en som rent faktisk kigger på en. Og bruger en. Det gør Rosalinde, og det er en gave at arbejde med en som hende, var Sebastian Jessens ros til sin medspiller.

Rosalinde Mynsters liste over ting, som hun kunne rose Sebastian Jessen for er lang, men hun var mest imponeret over slutscenen:

- Der havde du en meget stærk reaktion lige fra læseprøven og du formåede at bevare den følelse ligegyldt, hvor mange vi læste manuskriptet. Det kan være svært, når man har læst manuskriptet mange gange.

"I krig og kærlighed" er et kærlighedsdrama og den første danske spillefilm nogensinde, der foregår under 1. verdenskrig. 

Og med et budget på 42 millioner kroner er den en af de dyreste danske spillefilm, der nogensinde er produceret.

Samtidig er det dokumentaristen Kasper Torstings debut som spillefilmsinstruktør. Han har tidligere gjort sig bemærket med blandt andet dokumentarfilmen "Rocket Brothers" (2003) om det nu opløste, danske rockband Kashmir.

På rollelisten finder man, udover Sebastian Jessen og Rosalinde Mynster, også Tom Wlaschiha, Natalie Madueño, Ulrich Thomsen og Thure Lindhardt.

Tom Wlaschiha kender mange nok fra kæmpesuccessen "Game of Thrones", hvor han har deltaget i 17 episoder og således spillet sammen med danske Nikolaj Coster-Waldau.

Filmen er realiseret med støtte fra blandt andet FilmFyn og er blandt andet optaget på Skovsgård Gods på Langeland.

"I krig og kærlighed" får biografpremiere 15. november.

Filmen har desuden gallapremiere 11. november i Sønderborg som markering af 100-året for afslutningen af 1. Verdenskrig.

Historien

Der er gallapremiere i Bio Langeland på den nye danske storfilm: I krig og kærlighed. Med et budget på 42 millioner kroner er den en af de dyreste danske spillefilm nogensinde. Vi talte med mændene bag filmen Ronnie Fridthjof og Kasper Torsting samt skuespillerne Rosalinde Mynster og Sebastian Jessen.