God eller dårlig konkurrence: Uenighed om Rema 1000 i Rudkøbing

Politikere på Langeland er uenige om, hvorvidt der skal placeres en Rema 1000 i Rudkøbing. Det kan både betyde god og dårlig konkurrence.

Der ligger allerede en Aldi, en Netto, en Fakta og en SuperBrugsen. Nu er spørgsmålet, om man også skal kunne handle i en Rema 1000 i Rudkøbing. 

quote Hvis vi udvider handelsgrænsen, så ender vi med at knække vores by i to

Jørgen Nielsen, spidskandidat, Langeland, Konservative

En beslutning, der deler vandene i politik på den sydfynske ø.

For mens borgmester Tonni Hansen (SF) synes, det vil være en god idé, er der stor skepsis hos Konservatives spidskandidat, Jørgen Nielsen. 

Supermarkedskæden vil nemlig gerne opføres på den gamle Gasværksgrund uden for den nuværende handelszone, hvor de andre fire dagligvarebutikker ligger. Det kan potentielt trække handlende væk fra bymidten.

- Der er folk, der gerne vil investere i Rudkøbing, og derfor vil jeg gerne åbne for muligheden for, at de (Rema 1000, red.) kan komme hertil, siger Tonni Hansen, som får modstand fra Konservative.

- Hvis vi udvider handelsgrænsen, så ender vi med at knække vores by i to, påpeger Jørgen Nielsen.

Hvilken konkurrence?

Hos de lokale handelsdrivende er der også betænkeligheder ved at få en dagligvarebutik til byen, som ligger uden for handelszonen.

quote Det er godt for konkurrence og godt for byen, så lad nu være med at være så bekymret. Tag nu de chancer og muligheder der er, for at vi kan skabe øget liv og beskæftigelse i Rudkøbing

Tonni Hansen, borgmester, Langelands Kommune, SF

- Vi vil miste noget trafik inde i den indre by, og det har man ikke råd til. Vi skal værne om det, vi har, og jeg synes, at det er farligt at spille med de kort, siger Tom Rene, der er indehaver af Tøjmanden i Rudkøbing.

Netop det farlige kortspil kan Jørgen Nielsen også frygte med åbningen på den anden side af bymidten.

- Når først der er åbnet for et supermarked derude, så er det et spørgsmål om tid, inden det næste kommer, understreger han.

Anderledes roligt ser den nuværende borgmester på tingene.

- Jeg deler ikke den elendighedsteori. Det er kun internt på Langeland, at vi kan synes, at 500 til 600 meter er langt. Det er godt for konkurrence og godt for byen, så lad nu være med at være så bekymret. Tag nu de chancer og muligheder, der er, for at vi kan skabe øget liv og beskæftigelse i Rudkøbing, siger Tonni Hansen.