I det fynske folks tjeneste

Havde lager på Langeland: 80 års fængsel i sag om kokain og amfetamin

Østre Landsret har strammet skruen i den sag, som politiet kaldte for "Operation Baresso".

Sagen drejer sig blandt andet om opbevaring og handel med amfetamin og kokain fra adresser i København og i Tranekær på Langeland. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

80 år og seks måneder. Det er den samlede fængselsstraf, som Østre Landsret onsdag har givet til ni mænd, som beskæftigede sig med indsmugling og handel med hård narko.

Under efterforskningen kaldte politiets specialgruppe Særlig Efterforskning Øst sagen for "Operation Baresso". Det skyldes, at betjentene i begyndelsen hemmeligt observerede nogle af de nu dømte på en af kædens kaffebarer.

I byretten på Frederiksberg løb dommen i maj sidste år op i fængsel på 70 år og otte måneder.

To bagmænd fra Montenegro, Janko Ralevic og Milos Malisic, idømmes begge fængsel i 15 år, hvilket er en skærpelse i forhold til byrettens dom.

Læs også Stor narkosag mod otte mænd trækker spor til Fyn og Langeland

Også andre har fået et hårdere smæk end i første omgang. Glenn Kåre Hansen, der i øvrigt tidligere har hilst på retssystemet i en anden narkosag, straffes med fængsel i 12 år, mens Valentin Sandic, der har haft tilknytning til Bandidos, får 10 år.

Sagen drejer sig blandt andet om opbevaring og handel med amfetamin og kokain fra adresser i København og i Tranekær på Langeland.

To af mændene i sagen, Daniel Hansen og Brian Walther Mikkelsen, var anklaget for at være kørt til Holland i en ældre VW Bora for at hente amfetaminolie, som i Danmark skulle forvandles til flere kilo af stoffet.

Læs også Politiet beslaglægger store mængde narkotika - også på Fyn

På Frederiksberg forklarede de, at de troede, at det var skunk. Derfor fik de i byretten straffe på under et år. I landsretten er det gået anderledes. Begge er idømt fængsel i fem år.

Omvendt kan Kasper Stecher Svensson notere, at den oprindelige dom på fængsel i 11 år er ændret til seks år.

Politiet indledte efterforskningen i begyndelsen af 2017. Efter observationer og aflytninger slog betjentene til. Cirka 100 politifolk deltog i anholdelsesaktionen i april samme år.