Historisk fyr solgt to millioner under udbudspris

Det historiske Keldsnor Fyr i Bagenkop er blevet solgt. Fyret er stadig i brug, men anvendes i dag også som sommerhus.

Til salg-skiltet på Rathvej i Bagenkop er taget ned, og det historiske Keldsnor Fyr har fået ny ejer. Udbudsprisen på seks millioner kroner blev forhandlet godt to millioner ned, og den endelige pris endte på 4,2 millioner kroner. 

Keldsnor Fyr nåede kun at ligge til salg hos liebhavermæglerkæden Lilienhoff i et halvt år, inden både køber og sælger havde underskrevet købsaftalen, og boligen var solgt med millionrabat.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Russerne spottet fra toppen

Keldsnor Fyr er øens højeste fyrtårn og er nogenlunde på højde med Rundetårn i København. Det 34 meter høje fyrtårn, der rager ud over vandet fra Langelands sydspids, har stadig lys i toppen og fungerer dermed fortsat som egentligt fyrtårn.

Fyrejendommen ligger på en grund, der er mere end 7.000 kvadratmeter stor. Fra toppen af fyret er der blandt andet udsigt over Østersøen og Femern Bælt. Keldsnor Fyr blev opført i 1905 og blev en del af historien under Den Kolde Krig. Herfra holdt man udkig efter russiske skibe på vej på Cuba. 

Udsigten fra Keldsnor Fyr var ideel under Den Kolde Krig, hvor der blev holdt skarpt øje med russernes færden.
Udsigten fra Keldsnor Fyr var ideel under Den Kolde Krig, hvor der blev holdt skarpt øje med russernes færden.
Foto: Lilienhoff

I dag bruges fyret dog også som sommerhus og endda et pænt stort et af slagsen på 400 kvadratmeter. De mange kvadratmeter fordeler sig på tre separate afdelinger. 

Indtil underskrifterne på købsaftalen var sat, fungerede Keldsnor Fyr ifølge Boliga som sommerhus for stifter af benzinselskabet Haahr-benzin, Olaf Haahr.

I 2006 købte Olaf Haahr fyrtårnet for seks millioner kroner - det samme, som udbudsprisen i 2017.

I januar 2017 erklærede Olaf Haahr sig selv konkurs.

Oversigt

    Oversigt