Holmegaard skal bruges som "buffer" for fremtidig asyltilstrømning

Regeringen måtte droppe sine planer om, at lave et udrejsecenter på Holmegaard på Langeland. Staten beholder dog bygninger som en "buffer", hvis nu der skulle blive behov for den.

Mathias Tesfaye - Langeland siger nej.

Sådan lød det på Langeland, da planerne om at Holmegaard skulle være et udrejsecenter for afviste asylansøgere. Efter flere dages protester og demonstrationer på Langeland og foran Christiansborg, så droppede regeringen planerne om udrejsecenteret. 

Regeringen betalte dengang 13.5 millioner kroner for Holmegaard, og nu kan Jyllands-Posten fortælle, at regeringen vil beholde bygningerne, som en såkaldt "buffer", hvis nu der skulle blive behov for bygningerne i tilfælde af større asyltilstrømninger i fremtiden. 

Prisen på Holmegaard

Skal kunne bruges ved fremtidige asylstrømme

Når regeringen beholder Holmegaard som en buffer, eller reservekapacitet som det også kaldes, så er det til, hvis Danmark en dag står i en situation med store asylstrømme, som man ikke kan indkvartere andre steder. 

Oprindeligt var planen, at Holmegaard skulle huse 130 udviste, kriminelle udlændinge. Planen mødte massiv modstand på Langeland og blev skrottet, en uge efter den blev præsenteret. 

Så gerne at bygninger blev brugt aktivt

Beslutningen ærgrer Langelands borgmester Tonni Hansen. 

- Jeg så gerne at bygningerne blev brugt til noget aktivt. Det kunne jo betyde flere arbejdspladser til kommunen.

- Jeg glæder mig dog over, at bygningerne i det mindste bliver vedligeholdt med staten som ejer. 

Han synes heller ikke, at det er helt optimalt, at man aldrig ved, om bygningen bliver brugt, hvis der kommer mange flygtninge til landet.

- Det er træls, men det er jo ikke kommunen, der ejer bygningen, så der er ikke rigtig noget jeg kan gøre.  

TV 2 Fyn arbejder på at få en kommentar fra Udlændingestyrelsen.