I det fynske folks tjeneste

I vandtætte sække blev 100 kilo kokain kastet fra skib

Fredag begynder retssagen om 100 kilo kokain, der i februar blev kastet ud fra et fragtskib ved Langeland.

Fragtskibet Duncan Island, der måler 25 meter i bredden og er 180 meter langt, blev ifølge anklagemyndigheden tidligere på året brugt til at smugle 100 kilo kokain Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Der var ikke kun bananer og broccoli i lasten på fragtskibet "Duncan Island", da det i februar sejlede ind i Langelandsbæltet.

Om bord var også mindst 100 kilo kokain.

Det mener anklagemyndigheden, der har tiltalt tre lettiske mænd og en russer. Sagen begynder fredag i Retten i Svendborg.

Læs også Sømand er tiltalt for at have smuglet 100 kilo kokain til Langeland

Den ene - en 49-årig lettisk sømand - kastede ifølge anklageskriftet kokainen, der var pakket i fire vandtætte sække, ud fra skibet, da det lå i vandet ud for Spodsbjerg på Langeland.

Her var to af de andre tiltalte klar. De samlede kokainen op i en mindre båd, hvorefter de transporterede de 100 kilo videre til Tranekær på Langeland, lyder det i anklageskriftet.

I Tranekær mødtes de med den fjerde tiltalte og pakkede kokainen i bagagerummet på en Hyundai.

Her stoppede forbrydelsen dog, da politiet fik anholdt de tre mænd. Bagefter blev samtlige 24 søfolk på skibet "Duncan Island" anholdt - herunder den tiltalte skibsofficer.

De blev alle fængslet, men efter en uge kom de 23 igen på fri fod.

Læs også 23 søfolk løslades i sag om kæmpe kokainfund

Sagens anklager mener, at narkosmuglingen foregik sammen med flere andre ukendte gerningsmænd.

Da kokainen blev kastet i februar, havde fragtskibet kurs mod Helsingborg i Sverige og Rusland. Forinden havde det sejlet fra havne i Mexico, Panama og Ecuador.

En af havnene - Guayaquil i Ecuador - er kendt som et afskibningssted for kokain. Jævnligt gemmes kokain med legale varer som tunfisk eller bananer.

Retten har sat fem dage af til sagen. Den sidste dag er 3. december.