I det fynske folks tjeneste

Kæmpe oversvømmelse på Langeland

Beredskabet på Langeland og beredskabsstyrelsen kæmper fredag for at få bugt med en gigantisk oversvømmelse på Langeland. Flere sommerhuse og frugtplantager står under vand.

- Vi har aldrig set så meget vand på Langeland før. Ikke en gang under de store skybrud, fortæller beredskabschef i Langeland Kommune Torben Tørnquist.

Oversvømmelsen er et resultat af en ekstrem våd sommer, og jorden kan nu ikke længere opsuge mere vand. De seneste døgn har givet 50 mm regn, og det har fået åer og bække til at gå over deres bredder adskillige steder.

Et stort sommerhusområde øst for Tullebølle er oversvømmet og flere huse står under vand. Flere frugtplantager er ligeledes ramt. Også i Rudkøbing og i Longelse kæmper beredskabet med oversvømmelser ved lavtliggende huse.

- Vi pumper i øjeblikket 32 kubikmeter vand væk i minuttet, men det er næsten ikke til at se, at vandet forsvinder, da oversvømmelsen har ramt flere kvadratkilomter, siger Torben Tørnquist.

Foreløbig fortsætter pumpearbejdet til lørdag, og herefter vil beredskabet vurdere om der er fortsat er behov for pumperne, der er kommet ind fra Næstved.