I det fynske folks tjeneste

Lærerfyringer på Langeland

Ørstedskolen i Rudkøbing skal fyre 11 lærere på grund af besparelser ovenpå lukningen af Vestas på Langeland.

Det skriver Fyns Amts Avis.

Det er dog ikke kun lukningnen af Vestas, som fører til fyringerne. Børnetallet på Langeland er faldende, og Ørstedskolen hænger også på et underskud på syv millioner, hvoraf cirka halvdelen stammer fra de fem skoler, som blev lukket for at gøre plads til skolen.

Sidste år mistede øen 26 lærere. Nu vil Øhavets Lærerkreds prøve at forhandle sig frem til at minimere antallet af fyringer.

- Vi synes ikke, det er særdeles smart at begynde at tale om fyringer igen, for sidste gang skabte det megen utryghed på skolerne på Langeland, og det har vi ikke brug for. Vi håber på at finde nogle løsninger inden for den eksisterende budgetramme, siger formand Lone Clemmensen til Fyns Amts Avis.

Formanden for uddannelses-, social- og kulturudvalget, Helle Hansen (SF), beklager, at lærerne igen bliver ramt af fyringer.

- Jeg er ked af, at vi står i så alvorlig en situation så relativt kort tid efter, at vi måtte afskedige gode medarbjedere på grund af den nye skolestruktur, siger Helle Hansen til Fyns Amts Avis.