I det fynske folks tjeneste

Langeland får en regionsklinik

På grund af lægemangel opretter Region Syddanmark sin første varige regionsklinik i Rudkøbing fra 1. maj 2017.

Efter at en praktiserende læge gik på pension, og en vikar stoppede før tid, sendte regionen driften af Lægehuset Havnegade i Rudkøbing i udbud.

Tre aktører bød på opgaven, men regionens sundhedssamordningsudvalg vurderer, at det er væsentligt billigere, at regionen selv står for lægedækningen.

Lægehuset har siden september kørt som et midlertidigt tilbud; men det fortsætter fra 1. maj 2017 under navnet Regionsklinikken Langeland de næste fire år.

Huset bemandes med to læger og det nuværende klinikpersonale.

Læs også Lægemangel breder sig

- Det er første gang, vi åbner en regionsklinik på mere permanent basis. Vi håber, at patienterne vil tage godt imod den. Det ligger os meget på sinde, at patienterne ikke kommer til at mærke den store forskel, og at de får et tilbud, som de er trygge ved og glade for. Ligeledes vil vi gøre vores yderste for at sikre, at klinikken bemandes af faste læger, skriver formanden for sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark, Tage Petersen (V), i en pressemeddelelse. 

De omkring 2000 patienter, der er tilknyttet Regionsklinikken Langeland bliver automatisk overført til den ny praksis og behøver ikke foretage sig noget.