I det fynske folks tjeneste

Langeland Kommune skal fyre 25 asylarbejdere

600 pladser på asylcentre under Langelands Kommune skal lægges ned. Og det får nu konsekvenser for medarbejderne. 25 skal opsiges.

01:38

Langeland Kommune, der driver asylcentre flere steder rundt i landet, har fået besked fra Udlængingestyrelsen om at skære ned i antallet af pladser.

Helt præcist skal 24, 4 årsværk spares væk. Og er der medarbejdere, der er på vej væk, eller vil ned i tid, eller vil flytte, så har de frem til den 5 juli til at melde sig på banen. Deres fratrædelsesordning vil dog ikke blive bedre af den grund, oplyser asyldirektør Sisi Eibye

Den 8 juli vil de personer, der skal fyres, få det ved at vide ved en personlig samtale. Derefter går det formelle arbejde i gang med opsigelserne.

De 600 færre asylansøgerpladser er nedlagt som bufferpladser. Det vil sige, at hvis antallet af asylansøgere stiger igen, så kan der blive brug for at trække opsigelserne tilbage.

Sisi Eibye udtaler til TV 2/FYN om de 25 mennesker, der skal opsiges,

”Det er jeg jo grundlæggende ked af, at vi er nødt til at gøre. Men det er jo et vilkår at det går op og ned i antallet af asylansøgere.