I det fynske folks tjeneste

Langeland opgiver at lave budget

Mens de fleste kommunalpolitikere netop nu sidder og sveder for at få næste års budget til at gå op, så tager de det anderledes roligt på Langeland. Der er nemlig så stort et underskud i kommunen, at det slet ikke giver nogen mening at udarbejde et budget.

02:04

01:22

1 af 3

Langeland har fået 39 millioner kroner i sær-tilskud fra regeringen. Men med et ekstraordinært højt antal borgere, der er flyttet fra kommunen - og ikke mindst en udligningsreform, der var knap så lukrativ som forventet, får kommunalpolitikerne til at kaste håndklædet i ringen.

- Vi mangler 41 millioner, og dem kan vi ikke spare os til. Vi har allerede laver ny skolestruktur, ny struktur på børnepasningsområdet, vi har kun et bibliotek tilbage og vi har landets højeste skatteprocent, siger borgmester Bjarne Nielsen, Venstre.

Derfor giver det ikke nogen mening at forsøge at lavet et budget, siger Bjarne Nielsen.

Embedsmænd fra indenrigsministeriet kommer inden længe til Langeland i et forsøg på at finde en løsning. Derefter skal Langeland til endnu et forhandingsmøde med indenrigsminister Margrethe Vestager.

Senest i midten af oktober skal alle danske kommuner have et budget på plads, så borgmester Bjarne Nielsen forventer, at forhandlingerne med Indenrigsministeriet er afsluttet inden da.

- Jeg håber, at vi denne gang kan få en mere langsigtet løsning, så vi ikke igen år efter år skal stå i denne situation. Og vi vil kæmpe til det sidste, for at bevare Langeland som en selvstændig kommune, siger borgmester Bjarne Nielsen, Venstre.