I det fynske folks tjeneste

Langeland udvider som asyl-ø

Langelands Kommune har allerede plads til 700 asylansøgere, og udbygger nu med en satelit-lejr i Rødby.

02:18

1 af 2

Borgere på flugt fra Afghanistan, Syrien og Malawi kommer måske til at høre om Langeland på deres hårde vej gennem Europa.

I hvertfald er kommunens ekspertice med asyl-centre nu så stor, at den i næste måned åbner et center i Rødby på Lolland på opfordring fra Udlændingestyrelsen.

- Vi er rigtig glade for den opfordring, og jeg synes vi har fået rigtig meget viden om at drive asylcentre allerede. Jo flere vi asylansøgere vi har, jo flere borgere kan vi også sende i arbejde, forklarer SFs Helle Hansen, der er formand for Uddannelses-, Social- og Kulturudvalget.

120 ansøgere til nyt center

Den nye lejr i Rødby Havn tager udgangspunkt i det gamle center Skippergården, og må håndtere op til 120 asylansøgere. Det er ansatte fra hovedcentret "Center Holmegaard" på Langeland, som skal bruge deres erfaringer til at gøre klar med senge, fællesarealer - og en hel masse andet.

Når først centret slår dørene op 11. februar, vil der også være tilknyttet ansatte med en baggrund fra "Center Holmegaard."

- Vi kan gøre rigtig god brug af de erfaringer vi har gjort på de centre, vi har i forvejen - og så kan vi udnytte, at vi kan samle administrationen på et sted, forklarer centerleder Jens Brandt.

Der er i øjeblikket 590 asylansøgere på Langeland fordelt på det store "Center Holmegaard," fire mindre centre og 19 annekser.

Muligheder i andre kommuner

I øjeblikket overvejer man også at bygge asylcentre i Svendborg og Faaborg-Midtfyn Kommuner - og her vil "Center Holmegaard" også gerne stå for driften.