Langelands borgmester: - Jeg har det ligesom Obelix og Asterix

En glad Langeland-borgmester mener, at det droppede udrejsecenter på Langeland er et billede på, hvad man kan klare som et lille lokal samfund.

Der er stor jubel på Langeland, efter det tirsdag aften kom frem, at planerne om et udrejsecenter i kommunen er droppet.

Og borgmesteren Tonni Hansen (SF) er da også et stort smil, da TV 2 Fyn møder ham, kort efter nyheden kom frem.

- Jeg tror, at jeg har det ligesom Obelix og Asterix, når de har slået romerne, siger han.

- Jeg er superglad på min befolknings vegne. Jeg er taknemlig på min befolknings vegne. Jeg er glad, fordi det viser, at selv et lille lokalsamfund, når man finder gejsten og sammenholdet, kan man godt gå op imod en centralmagt, som jeg vil tillade mig at kalde regeringen i det her spørgsmål.

Langelændernes fortjeneste

Siden placeringen af udrejsecenteret kom frem har beslutningen mødt massiv modstand fra den lokale befolkning.

Og det er da også langelændernes indsats, der har medvirket til en tilbagetrækning af planerne, mener borgmesteren.

- Langelænderne har en kæmpestor fortjeneste i denne her sejr, hvis man bruger det ord. Og det har de, fordi de har kæmpet kampen med argumenter og ordentlighed, siger Tonni Hansen.

- Ikke noget med vilde demonstrationer, så man hele tiden opførte sig, som man skal i et demokratisk samfund.

Stor skuffelse i Midtjylland

De droppede planer betyder, at de 130 udviste kriminelle skal blive på udrejsecenteret Kærshovedgård ved byen Bording i Midtjylland.

- Hvis partierne kommer med forslag til andre mulige og nye placeringer, er min dør altid åben, og jeg har kaffe på kanden. Men som det ser ud nu, så betyder det desværre, at udrejsecenteret foreløbigt må blive, hvor det er, skriver ministeren.

Det sker til stor ærgrelse for borgmester Ib Boye Lauritsen (V) i Ikast-Brande Kommune, hvor Kærshovedgård er beliggende. Han undrer sig over, at Mattias Tesfaye annoncerede nyheden om et udrejsecenter i sidste uge, når det nu viser sig ikke at blive til noget.

- Det er pinligt, når man som regering melder noget ud, man en uge efter trækker tilbage. Det er ikke holdbart, siger han.