I det fynske folks tjeneste

Langelands borgmester: Midlertidig politiskole kan da ligge her

Langelands afgående borgmester, Bjarne Nielsen (V), har i et åbent brev til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) foreslået, at politiskolen kan ligge i de nu lukkede asylbygninger i Bagenkop.

Efter mange måneders debat og diskussion blev det i starten af året endelig vedtaget, at den nye vestdanske politiskole skal ligge i den gamle sygeplejeskole i Vejle.

Skolen skulle oprindeligt have været placeret i nye bygninger i Herning, men det forslag kunne justitsministeren alligevel ikke skrabe et flertal sammen til, og så blev skolen rykket til Vejle.

Ifølge byens borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) var skolen så godt som klar til at tage imod de nye politielever og dermed danne ramme om den kommende vestdanske politiskole. 

Sådan ser virkeligheden dog ikke helt ud.

Skolen forventes først klar til at modtage de kommende politielever i 2020, og derfor skal der nu findes midlertidige lokaler til skolen.

Den udmelding har fået Langelands afgående borgmester Bjarne Nielsen (V) til i et åbent brev til justitsminister Søren Pape Poulsen at foreslå, at den midlertidige politiskole kan ligge i de nu tomme bygninger i Bagenkop, der indtil for nylig var asylcenter. 

Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V), vil have en midlertidig politiskole til Bagenkop.

Jeg har forstået, at det kan blive svært at være klar i Vejle før 2020. Jeg er til gengæld ikke sikker på, at du på samme måde er orienteret om, at Udlændingestyrelsen har fravalgt Langeland Kommune som operatør på asylområdet. Det betyder, at Langeland Kommune fra 1. maj 2017 ikke længere har ansvaret for drift af nogle asylcentre. Det betyder, at Holmegård – beliggende på det sydlige Langeland nær Bagenkop – fra samme dato står tomt, skriver Bjarne Nielsen i det åbne brev.

Bygninger tidligere kaserne

Borgmesteren underbygger sit forslag ved at sige, at Holmegård oprindeligt er blevet benytte som kaserne og er den tidligere kaserne til Langelandsfortet, hvorfor der både er undervisnings-, og indkvarteringsfaciliteter.

Desuden har den nuværende ejer fået anlagt en skydebane, der med lidt renovering vil kunne anvendes. Udover skydebanen ved Holmegård er der også en skydebane ved Lejbølle som er godkendt og som benyttes af politi og hjemmeværn. Skydebanen ved Lejbølle er renoveret i 2016 og opfylder alle mål og krav til en moderne skydebane. Derudover er der en idrætshal og 2 fodboldbaner i Bagenkop 1,5 km væk fra Holmegård, skriver borgmesteren.

Bjarne Nielsen understreger, at han selvfølgelig har lokale interesser, men at det både i et nationalt- og samfundsøkonomisk perspektiv giver god mening at placere en midlertidig politiskole i Bagenkop.

Jeg ved godt, at der er tale om forskellige kasser, men i sidste ende er det vel Statskassen, der må holde for, så for mig vil det være oplagt, at Justitsministeriet overtager Udlændingestyrelsens lejemål på Holmegård, så staten ikke risikerer at skulle betale både for tomgangsleje på Holmegård og husleje for midlertidige lokaler et andet sted, skriver Bjarne Nielsen i brevet.