I det fynske folks tjeneste

Langelandsbroen går ind i sidste fase

Renoveringen af Langelandsbroen er gået ind i den sidste fase. Arbejdet begynder fra Siøsund-siden og flyttes derefter i etaper hen over broen.

Renoveringen af Langelandsbroen varer fra april i år til slutningen af 2019. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/arkiv

Når renovering af Langelandsbroen går ind i den sidste fase vil det betyde, at både gående og cyklister skal forberede sig på i en periode at forholde sig anderledes til turen over Rudkøbing Løb. 

Under hele arbejdet vil det sydgående gang- og cykelareal hen over broen nemlig blive inddraget til byggeplads.

Cyklister og fodgængere bliver derfor henvist til den modsatte side. Denne ændring er trådt i kraft i forbindelse med, at entreprenøren er gået i gang med at oprette byggepladsen.

Læs også Fynske broer får snart ansigtsløft

Stilladser vil hænge under broen

For at mindske omfanget af de reparationsarbejder, som vil genere trafikken, vil arbejdet hovedsageligt foregå fra ophængte stilladser på undersiden af brodækket. En del af arbejdet gennemføres desuden inde i selve brokassen.

Arbejdet omfatter blandt andet katodisk beskyttelse af broens armering og reparation af broens beton. Det samlede arbejde varer fra april i år til slutningen af 2019. I første omgang vil arbejdet foregå i den vestlige del af broen på Siøsund-siden og flyttes derefter i etaper hen over broen. 

På broen vil der i perioder under reparationsarbejdet være lysregulering, som er styret på tid og samtidig programmerer efter trafikintensiteten.

Arbejdet forventes dog ikke at give større gener for trafikanter på broen, oplyser Vejdirektoratet.