Langelandsfestival 2022 kommer formentlig ud med underskud

Årets Langelandsfestival bliver næppe nogen overskudsforretning for festival ejer Allan K. Pedersen, der dog mener, at festivalen er et godt produkt.

Det er ikke nogen overskudsforretning at drive Langelandsfestivalen.

Trods tilskud på sammenlagt 12 millioner kroner de seneste to år i corona-kompensation, gav festivalen også sidste år et mindre underskud. Det viser det netop offentliggjorte regnskab.

Siden 2015 har Langelandsfestivalen ikke givet overskud, og det bliver formentlig heller ikke i år, at det sker.

Men selvom festivalen nu flere år i træk har kørt uden overskud, var det en fortrøstningsfuld festivalejer, der gav interview til TV 2 Fyn i sidste uge.

- Jeg har haft rigtig mange mærkelige ting i tidens løb. Jeg har jo købt virksomheder, der har kørt dårligt, og forsøgt at rette dem op, og jeg købte også festivalen, da den var gået konkurs i 2006. Jeg synes, det er sjovt at udvikle ting, som andre har haft udfordringer med, og der er jeg så ikke kommet helt i mål med Langelandsfestivalen, siger Allan K. Pedersen og fortsætter:

- Produktmæssigt er vi kommet rigtig, rigtig langt. Vi synes, vi har et rigtig godt produkt, og gæsterne er rigtig glade.

Men meningen er, at det skal give overskud på et tidspunkt?

- Det skal i hvert fald kunne løbe rundt, vil jeg sige. Vi behøver ikke at tjene penge på det. Vi tjener penge på en masse andre ting, vi laver. Men det er jo altid rart, hvis det produkt man har kan løbe rundt og giver lidt, så man kan investere lidt i fremtiden også. Og det har det knebet med de sidste mange år, vil jeg sige.

Langelandsfestivalen i år måtte flytte flere koncerter, fordi der var kraftig blæst på pladsen.