I det fynske folks tjeneste

Lisco Gloria er på slæb

I 13 dage har færgen skvulpet i bølgerne ud for Langeland, men nu er hun på vej væk - næsten lige så hurtigt, som hun kom.

00:52

Lisco Gloria er nu langt om længe på vej til Lindø.

1 af 2

Efter problemer med ankrene lykkedes det først på eftermiddagen at få filtret dem fri, så de kunne trækkes op. Glædeligt idet de to ankre koster 400.000 kroner. Stykket.

Det er FAIRPLAY 26, der skal bugsere Lisco Gloria til Fayard på Lindø. Med sine 290 ton vejer den kun en brøkdel af den udbrændte færge. Faktisk 50 gange mindre. Men den gør det den er bedst til. Slæber.

Hastigheden er i øjeblikket godt fire knob i timen, og det kommer til at tage godt 18 timer at slæbe færgen gennem Langelandsbælt og Storebælt, rundt op Fyns Hoved og så endelig ind i Odense Fjord til Lindø.

Foruden Lisco Gloria og FAIRPLAY 26 består kortegen af miljøskibene Gunnar Seidenfaden og Marie Miljø samt slæbebåden Asterix og et tysk følgeskib.

TV2/Fyn er ombord på Gunnar Seidenfaden, og opdaterer situationen løbende.

Følg skibene live

width=420;
height=400;
border=1;
notation=false;
shownames=true;
latitude=55.14121;
longitude=10.876465;
zoom=9;
maptype=3;
trackvessel=0;
fleet='';
remember=false;

Følg bugseringen live på kortet her. GPS-sendere på skibene viser, hvor de er lige nu.

GPS-senderen på Lisco Gloria er brændt. Men signalet fra slæbebådene FAIRPLAY 26 og ASTERIX og miljøskibet GUNNAR SEIDENFADEN viser, hvor langt Lisco Gloria er nået.