To mænd fængslet efter fund af sprængstof

To mænd er onsdag formiddag blevet fremstillet i et grundlovsforhør. De er sigtet for våben- og narkokriminalitet, samt for at være i besiddelse af sprængstof.

De to mænd på 25 og 48 år blev anholdt ved en politiaktion tirsdag på en ejendom på Møllemosevej syd for landsbyen Simmerbølle på Langeland.

Det var en omfattende politiaktion med deltagelse af politifolk og specialister fra flere dele af landet.

quote Ved ransagningen af ejendommen er der fundet våben, narkotika og sprængstof, og derfor vil vi kræve dem varetægtsfængslet.

Christian Nielsen, anklager ved Fyns Politi

Først på formiddagen ankom ti politibiler og et stort antal politifolk - både uniformerede og civile - til stedet. De anholdt de to mænd, og ransagede huset både ude og inde.

Der blev også fundet sprængstof ved ransagningen, og derfor blev Forsvarets ammunitionsryddere fra Skive Kaserne tilkaldt.

Aktionen kommer efter længere tids efterforskning relateret til narkotikahandel og våbenkriminalitet.

 

 

Våben og sprængstof

Anklager Christian Nielsen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi krævede de to mænd varetægtsfængslet. De to mænd er sigtet i henhold til Straffelovens § 192 a, der omhandler besiddelse af våben eller sprængstoffer.

- Ved ransagningen af ejendommen er der fundet våben, narkotika og 500 gram sprængstof, og derfor kræver vi dem varetægtsfængslet, fortæller Christian Nielsen.

Ifølge beboere i området har de to mænd kun boet på ejendommen i få måneder.

Klokken 11.10 kunne anklageren fortælle til TV 2/Fyn, at de to mænd er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

- Ved ransagningen af ejendommen er der fundet våben, narkotika og 500 gram sprængstof, fortæller anklager ved Fyns Politi Christian Nielsen.

Straffeloven