I det fynske folks tjeneste

To mænd fængslet efter fund af sprængstof

To mænd er onsdag formiddag blevet fremstillet i et grundlovsforhør. De er sigtet for våben- og narkokriminalitet, samt for at være i besiddelse af sprængstof.

00:32

To mænd blev onsdag varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør ved retten i Svendborg. Video: Ole Holbech

De to mænd på 25 og 48 år blev anholdt ved en politiaktion tirsdag på en ejendom på Møllemosevej syd for landsbyen Simmerbølle på Langeland.

Det var en omfattende politiaktion med deltagelse af politifolk og specialister fra flere dele af landet.

Ved ransagningen af ejendommen er der fundet våben, narkotika og sprængstof, og derfor vil vi kræve dem varetægtsfængslet.

Christian Nielsen, anklager ved Fyns Politi

Først på formiddagen ankom ti politibiler og et stort antal politifolk - både uniformerede og civile - til stedet. De anholdt de to mænd, og ransagede huset både ude og inde.

Der blev også fundet sprængstof ved ransagningen, og derfor blev Forsvarets ammunitionsryddere fra Skive Kaserne tilkaldt.

Aktionen kommer efter længere tids efterforskning relateret til narkotikahandel og våbenkriminalitet.

 

Læs også Narkotika og våben: To anholdt ved stor politiaktion på Langeland

 

Våben og sprængstof

Anklager Christian Nielsen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi krævede de to mænd varetægtsfængslet. De to mænd er sigtet i henhold til Straffelovens § 192 a, der omhandler besiddelse af våben eller sprængstoffer.

- Ved ransagningen af ejendommen er der fundet våben, narkotika og 500 gram sprængstof, og derfor kræver vi dem varetægtsfængslet, fortæller Christian Nielsen.

Ifølge beboere i området har de to mænd kun boet på ejendommen i få måneder.

Klokken 11.10 kunne anklageren fortælle til TV 2/Fyn, at de to mænd er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

01:01

- Ved ransagningen af ejendommen er der fundet våben, narkotika og 500 gram sprængstof, fortæller anklager ved Fyns Politi Christian Nielsen.

Luk video

Straffeloven

Straffeloven § 192 a

 1. § 192 a

  Med fængsel fra 2 år indtil 8 år straffes den, der overtræder lovgivningen om våben og eksplosivstoffer eller artikel 4, stk. 1, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 258/2012 af 14. marts 2012 ved under særligt skærpende omstændigheder at indføre, udføre, transportere, erhverve, overdrage, besidde, bære, anvende, tilvirke, udvikle eller med henblik på udvikling forske i
  1. 1) skydevåben eller
  2. 2) andre våben eller eksplosivstoffer, når våbnet eller eksplosivstofferne på grund af deres særdeles farlige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade.
 2. Stk. 2.

  Den, der i øvrigt overtræder lovgivningen om våben og eksplosivstoffer under særligt skærpende omstændigheder, straffes med fængsel indtil 6 år.
 3. Stk. 3.

  Ved fastsættelse af straffen for ulovlig besiddelse af skydevåben efter stk. 1, nr. 1, skal det indgå som en skærpende omstændighed, at skydevåbnet besiddes på offentligt tilgængeligt sted. Besiddes der samtidig ammunition, der kan affyres med skydevåbnet, skal dette indgå som en yderligere skærpende omstændighed ved straffastsættelsen.

Kilde: danskelove.dk

Læs også Nu kommer julevejret: Flere dage med sne