I det fynske folks tjeneste

To mænd idømt lange straffe for besiddelse af våben og sprængstoffer

Det koster to mænd fra Langeland fængsel i henholdsvis tre år og tre år og ni måneder, at de var i besiddelse af våben, narkotika og sprængstoffer på deres bopæl. 

To mænd fra Langeland blev torsdag idømt fængselsstraffe på henholdsvis tre år og tre år og ni måneder. Foto: Peter Bergman

Ved en politiaktion i december sidste år fandt Fyns Politi våben, narkotika og sprængstoffer på en ejendom på Møllemosevej syd for landsbyen Simmerbølle på Langeland. 

Der var i alt 24 forhold i sagen, og det koster nu de to mænd på 26 og 49 år lange fængselsstraffe. 

Læs også To mænd fængslet efter fund af sprængstof

Det fortæller Klaus Lauridsen, der er specialanklager ved Fyns Politi.  

- Den 49-årige blev blandt andet dømt for flere forhold for hæleri og for besiddelse af amfetamin og hash med henblik på videresalg. Der blev fundet i alt 23,62 gram amfetamin og 99,9 gram hash på bopælen, siger specialanklageren til TV 2/Fyn. 

Sprængstoffer og ulovlige våben 

Den 49-årige er idømt fængsel i tre år og ni måneder, og den længere straf skyldes, at han er dømt for flere forhold for ulovlig våbenbesiddelse. 

- Han dømmes for den 25. oktober 2018 på sin bopæl at være i besiddelse af en salonriffel med seks skarpe skud i. Det andet forhold omfatter besiddelse af en revolver med 50 patroner. Den var begge tiltalte i besiddelse af den 11. december 2018 på bopælen på Langeland, siger specialanklageren. 

Læs også Ukendt mand rørte ved sovende kvinder - flere vidner har henvendt sig

Under ransagningen på ejendommen i december sidste år fandt politiet også 500 gram militært plastisk sprængstof på ejendommen. Det forhold er kun den 26-årige blevet dømt for. 

Begge mænd udbad sig 14 dages betænkningstid efter domsafsigelsen. 

Ved politiaktionen i december sidste år fandt politiet desuden 15.000 kroner på adressen, som nu bliver brugt til at betale sagsomkostningerne.