Mere vand kan kæntre brændende færge

Brandslukningen på den litauiske færge Lisco Gloria er indstillet. Skibet hælder nu så meget, at det kan kæntre, hvis der pøses mere vand på.

Brandslukningen på den litauiske færge, Lisco Gloria, blev lørdag eftermiddag indstillet. Skibet har nu så meget slagside, at det risikerer at kæntre, hvis der fyldes mere vand ind i det, oplyser Søværnets Operative Kommando.

Lisco Gloria ligger forankret med 20 graders slagside cirka to sømil - cirka fire kilometer - syd for Langeland.

Det kombinerede passager- og fragtskib brød i brand efter en eksplosion om bord natten til lørdag undervejs fra Kiel i Nordtyskland til Klaipeda i Litauen. Alle 236 passagerer og besætningsmedlemmer blev reddet fra færgen i god behold.

Miljøskibene Marie Miljø og Gunnar Thorson holder øje med færgen, der har 200 ton fuelolie i tankene. Men der er ingen tegn på forurening, oplyser Søværnets Operative Kommando.

Et tredje miljøskib, Gunnar Seidenfaden, er på vej. Der ligger omkring 10 danske og tyske fartøjer omkring det mennesketomme og brændende skib.

Årsagen til eksplosionen, der skete i tysk farvand, kendes ikke.

Passagererne blev evakueret i redningsbåde til en anden færge, Deutschland, og videre til en modtagecenter i Kiel, hvor nogle af dem måtte have psykologhjælp til at bearbejde chokket. Tre personer måtte på hospitalet for at blive behandlet for røgforgiftning, oplyser DFDS.

Lisco Gloria er hjemmehørende i Litauen og sejler under litauisk flag. Skibets litauiske rederi ejes af DFDS.