I det fynske folks tjeneste

Millioner til Langeland endte i Charlottenlund: - Forklar eller betal

En tidligere jægersoldat og hans hustru skal nu forklare, hvor en millionstor EU-støtte er blevet af.

Parret Henrik Radich Otkjær og Camilla Otkjær, som er bosat i Charlottenlund, modtog mellem 2009 og 2013 over halvanden millioner kroner til at lave et kursus- og træningscenter på Langeland.

Men pengene blev efter Erhvervsstyrelsens opfattelse ikke brugt på Langeland. Og hvis ikke Erhvervsstyrelsen får en god forklaring, så vil styrelsen have pengene tilbage, viser en gennemgang af sagen, som DR Fyn har fået aktindsigt i.

Inden parret modtog tilsagn om millionstøtte på i alt 4.486.500 kroner fra Vækstforum, modtog SOF Academy Aps også støtte fra LAG Langeland til det samme projekt. Og den går ifølge et brev fra Erhvervsstyrelsen ikke.

Læs også Mislykket kursuscenter kulegraves

I brevet skriver styrelsen:  "... de samme udgifter indgår i både regnskaberne til styrelsen og i regnskaberne til LAG Langeland, og dermed har [SOF Academy] udløst offentlig støtte to gange til de samme udgifter."

 

Dokumenter i sagen viser en systematisk gennemgang af alle bilag, som parret har opgivet som baggrund for udbetalinger på i alt 1.507.757,26 kroner.

Her fremgår det, at Erhvervsstyrelsen ikke anerkender udgifterne som værende relevante for etableringen af et kursus og træningscenter på Langeland, ligesom der mange steder stilles spørgsmålstegn ved, om det indkøbte er tilstede på adressen på Langeland.

I en note til bilagene skriver Erhvervsstyrelsen således:  "Det er tankevækkende, at der på virksomhedsadressen i Charlottenlund er et crossfitcenter, og at der er indkøbt diverse crossfitudstyr i projektet."

I et svar til DR Fyn fortæller Camilla Otkjær, at Erhvervsstyrelsens påstande ikke er sande, og at hun ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Læs også Sjællændere scorede arbejde på Langeland