Nye bustider: Friskoler frygter at blive fravalgt

De længere skoledage på folkeskolerne betyder, at mange bustider er blev ændret. Men det rammer elever på flere fynske friskoler. Og friskolerne frygter at blive fravalgt.

Eleverne på Kasssebølle Friskole må spejde langt efter bussen. Efter sommerferien er den daglige busafgang klokken 14 forsvundet. Og eleverne må vente i over en time på den næste bus. Det betyder, at nogle elever har svært ved at nå frem til fx sport.

Hovedparten af skolens 93 elever bruger bussen hver dag for at komme til og fra skole. De nye bustider er tilpasset de længere skoledage på Langelands store kommunale skole Ørstedsskolen.

- Vi frygter jo selvfølgelig, at forældrene fravælger os på grund af det, siger Ingvar Hansen, der er formand for Kassebølle Friskole.

Men der er ikke meget hjælp at hente hos Langelands borgmester. Han henviser til en beslutning fra 2010 om, at bussen skal køre efter Ørstedsskolens ringetider.

- Det her er jo en ekstra service vi tilbyder dem. Det er jo ikke noget, der er lovpligtigt. Men vi vil jo gerne gøre det, fordi vi er glade for at have nogle friskoler her på øen. Men de er jo nødt til at tilpasse sig efter de regler vi har med Ørstedsskolen, siger Bjarne Nielsen, der er borgmester.