I det fynske folks tjeneste

Otte børn laver film

De har knoklet i næsten et halvt år. De har selv skrevet manuskript, filmet, klippet, spillet og redigeret. Otte børn fra Langeland blev så begejstrede for en børnebog, så de besluttede at lave deres helt egen film.

Bogen "Den hemmelige by" er nu blevet til en film.

Arbejdet som professionelle

Børnene, der er i alderen 9 til 13 år, har siden sommerferien puklet for at filmatisere bogen Den Hemmelige By af forfatteren Kirsten Harild Sonne.

- Det har været hårdt. Mange gange tænkte man: Bare den film snart var færdig, fortæller 12-årige Jonathan Lystbæk Jørgensen, der har en af hovedrollerne i filmen.

- De har gået til den som professionelle. Det har været skægt at følge, siger Lise Andersen, der har lagt hus til både optagelser og scenegennemgang og er mor til to af de børn, der er med i filmen.

Roser fra forfatteren

Filmen havde premiere på børnenes skole, Kassebølle Friskole, først i december. Her havde Lise Andersen i al hemmelighed korresponderet med forfatteren, efter hun havde set filmen. Og på premiereaften blev de rosende ord fra forfatteren så afsløret.

- Det var stort, og så blev man bare lige lidt mere stolt, smiler 13-årige Tilde Nysted Schjøtt, der spiller hovedrollen Emmy i filmen.

Børnene har planer om at filmatisere en af Enid Blytons De 5-bøger. De skal bare lige blive enige om hvilken først.

Du kan se hele filmen her ved at klikke på linket under fotoet. Desuden viser TV 2/Fyn indslag om filmens tilblivelse 23/12 kl. 19.30