Politi: Forsvaret spilder rettens tid

Fyns Politi undrer sig over, at forsvaret i sagen om børnemishandling mod seks børn igennem mere end 30 år, først klager over anklageskriftet på første dag for retsmødet.

Anklagemyndigheden mener, at det er spild af rettens og vidnernes tid, at forsvaret ikke har gjort indsigelser inden retssagen.

- Det er uhensigtsmæssigt, og kunne være afgjort på forhånd. Nu spilder vi rettens og vidnernes tid, siger Doris Jensen

advokaturchef hos Fyns Politi.

Dommeren i retten i Svendborg valgte mandag at udskyde behandlingen af sagen mod et forældrepar, der er anklaget for at have mishandlet deres børn i gennem 30 år.

Forsvaret mente, at anklageskriftet på flere punkter var forældet, og at anklagerne var for upræcise. Dommeren gav i første omgang forsvaret ret, og udskød retssagen.

- Det er ret usædvanligt, og det sker højest et par gange om året. Jeg kan godt forstå, at dommeren har brug for ekstra tid, men retsplejeloven giver mulighed for at sagen kunnne være afklaret inden retsmødet, siger Doris Jensen.

Trods udskyldelsen af sagen vil Fyns Politi holde fast i det nuværende anklageskrift. Det er nu op til dommeren at vurdere, om retssagen kan gennemføres med anklageskriften. Der forventes først at ligge en afgørelse klar i løbet af april.

Forsvareren i sagen erkender, at hans indvendinger mod anklageskriftet kunne være rejst før.

- Men der er tale om en misforståelse. Jeg troede, at der var afsat tid til dette inden retsbehandlingen af sagen, siger Mikkel Cramer.