Politisk strid om sommerfærge til Sydfyn

Der er opstået politisk uenighed om, hvorvidt Strynø-færgen skal sejle mellem Rudkøbing, Strynø og Marstal to gange om dagen i sommermånederne.

Lokalpolitikerne i Langeland Kommune er havnet i en politisk tvist om Strynø-færgen. Det skriver DR Fyn.

Venstremanden Jan Ole Jakobsen fra Langeland Kommune ønsker at færgen i sommermånederne skal sejle en såkaldt V-sejlads, hvilket betyder, at den sejler fra Rudkøbing til Strynø og så videre til Marstal - og så retur på samme måde.

- Jeg vil gerne se muligheder i stedet for begrænsninger. En V-sejlads kunne få flere turister til øen, siger Jan Ole Jakobsen til DR Fyn.

Han møder modstand fra socialdemokraten René Larsen, der ikke mener, at en V-model er den mest hensigtsmæssige plan.

- Det vil have konsekvenser for mandskabet. Hvad hvis færgen er fyldt fra Marstal? Så kan man ikke komme med fra Strynø, siger han.

Udover uenigheden med Socialdemokraterne, indeholder Jan Ole Jakobsens forslag også en helt anden problemstilling - Ærø Kommune vil nemlig slet ikke være med til at finansiere sommerfærgen.

Langeland Kommune skal derfor selv stå for sejlads samt udgifter og drift af ruten mellem de tre sydfynske øer.

Ærøs modstand har derfor også fået Langelands Kommunes teknik og miljøudvalget til at undersøge, hvorvidt det overhovedet er lovligt at drive færgefart til en anden kommune uden dens godkendelse.