Rebellen fra Langeland går ind i politik: - Hverken mit udseende eller holdninger ligner andre politikere

Ole Sørensen stiller op til kommunalvalget for at tale hjemløse og psykiske syge menneskers sag.

I 2016 blev Ole Sørensens landskendt i DR-dokumentaren 'Rebellen fra Langeland', fordi han viste en alternativ måde at arbejde med udsatte mennesker. 

Rebellen brænder stadig for de udsatte, men her fem år efter håber han at kunne gøre en forskel ved at gå ind i politik.

- Jeg vil have fingeren i sovsen. Jeg stiller op, fordi der ikke er særlig mange politikere, der taler de psykisk syge og hjemløses sag. Jeg vil bruge min erfaring med socialt arbejde i mit arbejde som kommunalpolitiker. Jeg vil være et talerør for udsatte mennesker. Der skal generelt mere fokus på udsatte mennesker, for de bliver glemt i hele landet. Hvis ikke gryden bliver holdt i kog, siger Ole Sørensen.

Ved dette års kommunalvalg repræsenterer Ole Sørensen Socialdemokratiet (A), og det er der en helt bestemt grund til. 

- Socialdemokratiet er det parti, som ligger mig nærmest, og jeg elsker Mette Frederiksen, fortæller Ole Sørensen.

Som daværende leder af bostedet Hjørnet tog Ole Sørensen blandt andet på campingtur med psykisk syge og drog afsted med alkoholikere på grænsehandel. Rebellen fra Langeland udkom i 2016 også med bogen ”Kom nu ned på jorden”.

I februar 2020 besøgte statsministeren bo- og værestedet på Langeland, hvor Ole Sørensen på var stedets leder. Mette Frederiksen lagde dengang ikke skjul på, at statsministeren fandt rebellen fra Langelands arbejde inspirerende .

Siger sin mening 

Men selvom Ole Sørensen tilbage i oktober 2020 fratrådte som leder af bo- og værestedet Hjørnet og socialpsykiatrien på Langeland, følger han stadig med i, hvordan hjemløse, udsatte og misbrugere har det på Langeland. 

- Poltikerne på øen gør det godt, men jeg vil som kommunalpolitiker sige min mening. Jeg vil holde politikerne op på, at de bliver ved med at gøre det godt, siger Ole Sørensen. 

Rebellen fra Langeland går til kommunalvalget med en særlig mærkesag.

- Jeg synes, vi mangler en akutmodtagelse for psykisk syge i Svendborg. Lige nu skal langelændere med psykiske udfordringer først transportere sig helt fra Langeland til Odense, hvorefter de bliver indlagt i Svendborg. Det synes jeg ikke er optimalt, fortæller Ole Sørensen.

Ligner ikke alle andre 

Langelænderne skal til kommunalvalget stemme på rebellen fra Langeland, hvis de vil have en politiker, som vil og tør tage chancer.

- Hverken mit udseende eller mine holdninger ligner andre politikeres. Hvis jeg bliver valgt ind, får langelænderne ikke en mand, der er pisseklog. Men jeg er god til at forstyrre, når tingene bliver firkantet. Jeg har mine holdninger og meninger. Jeg kommer ikke bare til at sidde og sige ja, hvis jeg bliver valgt ind. 

279963-a7011aa6.jpeg
279963-a7011aa6.jpeg
a
Socialdemokratiet
Ole Sørensen
Født 27/4/1955

Stor Valgfolkefest på Langeland

Mandag aften sætter Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og TV 2 Fyn fokus på valget på Langeland.

I Sydfyns største forsamlingshus, som er drevet af frivillige og med udsigt til Langelandsbroen, byder de fynske medier velkommen i Ørstedspavillonen til kommunens største valgarrangement.

Her kan du møde dine kandidater på den politiske markedsplads, overvære og deltage i de politiske debatter, få smagsprøver hos dine lokale fødevareproducenter og synge fællessang med din yndlingspolitiker.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt