I det fynske folks tjeneste

Redningsaktion ud for Spodsbjerg: Fire personer reddet på havet

Først på morgenen kæntrede en jolle med fire om bord ud for Spodsbjerg.

Fyns Politi oplyser nu, at alle fire eftersøgte fra den kæntrede jolle ud for Spodsbjerg er reddet op af vandet.

Alle er i live, men afkølede af det kolde vand, meddeler politiet.

Vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter vurderer, at de fire personer har nået at ligge i vandet i et kvarters tid. 

 - Vandet er jo ikke varmt, men det er heller ikke iskoldt. Det er omkring de ti grader. Tre af dem havde overlevelsesdragt på, mens en havde en redningsvest på, siger vagtholdslederen til Ritzau. 

Læs også Hundepatruljer søgte forgæves efter druknet 15-årig

To af de reddede befinder sig på en færge, og to befinder sig i en båd. Alle fire sejles til Spodsbjerg, hvor de vil blive tilset af en læge.

- Da vi får meldingen, kalder vi alle skibe i området, og så melder de ind, om de er klar til at assistere. Herefter kommer en melding fra Langelandsfærgen, der har spottet de fire, siger vagtholdslederen til Ritzau.

Redningsaktionen gik i gang efter klokken 08.08. Her lød beskeden, at en jolle med fire personer var kæntret. Det viste sig efterfølgende, at der havde været to joller på havet. Og kun den ene var vendt tilbage til havnen.

De fire kæntrede er alle hollandske turister. 

Det står fortsat ikke klart for politiet, hvad der fik jollen med hollænderne til at kæntre.

Redningsoperationen blev styret til havs af JRCC, og i indsatsen deltog helikopter og skibe.

OBS!
Fyns Politi oplyste tidligere, at redningsaktionen fandt sted ud for Rudkøbing. Redningsaktionen foregår retteligt ud for Spodsbjerg.