I det fynske folks tjeneste

Regnen kan mørkelægge Langeland

Områder på Lolland-Falster og Langeland risikerer at stå uden strøm på grund af nattens regnskyl.

De store vandmasser på Langeland kan ende med at mørklægge området, hvis regnen bliver ved. Det frygter Beredskabsstyrelsen.

Byer på Lolland, Falster og Langeland risikerer at blive totalt mørklagte, hvis regnen bliver ved. Sådan lyder meldingen fra beredskabsstyrelsen i områderne.

De arbejder mandag på at pumpe vandet ned for at undgå de ødelæggelser, som et nyt regnskyl vil forårsage oven i nattens byger.

Peter Wehler, brigadechef i Beredskabsstyrelsen Sjælland, fortæller, at de ramte sydlige byer er mange.

Blandt andet har beredskabsstyrelsen sendt folk ud til Gedesby på sydspidsen af Falster, i Bøtø på Falster og i området omkring Knuthenborg på Lolland.

- Det er et kolossalt stort område, der er oversvømmet. Vi taler jo om marker. Det, der er frygten dernede, er, at vandet løber ned i en transformatorstation. Så kan vi altså få lagt det meste af det nordlige Lolland strømløst, siger Peter Wehler.

Transformatorstationen forsyner området med strøm, og hvis der løber vand ind i maskineriet, vil det få betydning for et hav af boliger i området.

Desuden er et rensningsanlæg i området afhængig af strømmen for at kunne bortskaffe borgernes spildevand.

Det er heller ikke gået stille for sig på Langeland, fortæller beredskabschefen på øen, Torben Tørnquist.

- Vores reservoirer og jord er totalt mættet med vand og kan ikke tage mere. Der står vand over alt, siger han.

Torben Tørnquist frygter også strømsvigt, hvis det begynder at piske ned, inden beredskabsstyrelsen har fået rømmet området nogenlunde for vand.

- I går var vi ved at få vand ind på vores kraftvarmeværks elektriske installation. Kommer der mere vand nu, så får vi det ind, for der kan ikke være mere nogen steder, siger han og uddyber:

- Så sker der jo en kortslutning, og så vil værket ikke kunne køre mere.

Han oplyser, at Langeland har modtaget 25 mand fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland, der i alt udgør tre pumpehold.