I det fynske folks tjeneste

Scorer nyt job: Rådmand forlader Odense Byråd før tid

Venstrerådmanden Jane Jegind har fået nyt job og stopper i Odense Byråd. Hun har første dag på det nye job 1. september.

00:37

Jane Jegind har fået nyt job på Langeland og forlader Odense Byråd. Video: Alex Syrik / Redigering: Mie Flyttov Foto: Martin Mulvad Ernst

Jane Jegind (V) scorer job på Langeland og stopper i Odense Byråd efter 14 år som rådmand. Fra 1. september skriver hun 'erhvervschef' på visitkortet.

Hun siger selv, at det er drømmejobbet, hun har sikret.

- Jeg glæder mig helt vildt, og jeg har sommerfugle i maven. Det er et drømmejob, fortæller hun til TV 2 Fyn.

Læs også Odense-rådmand trækker sig fra politik

00:49

Borgmester i Langeland Kommune, Tonni Hansen (SF), er glad for, at Jane Jegind valgte Langeland - selvom han er overrasket over, at hun var blandt de 81 ansøgere til stillingen som ny erhvervschef. Video: Fotograf: Alex Syrik Redigering: Mie Flyttov

Luk video

Jane Jegind tiltræder en ny stilling som kommunalt ansat erhvervschef i Langeland Kommune. Hun skal blandt andet arbejde med øens kulturliv og turisme.

Ifølge stillingsopslaget vil Jane Jegind tjene mellem 650.000 og 700.000 kroner plus pension.

Trak sig sidste år

Allerede sidste sommer proklamerede Jane Jegind, at hun ikke ville stå på stemmesedlen til kommunalvalget i november 2021. 

Et scoop for Langeland

Politisk kommentator på TV 2 Fyn, Jesper Buch, kalder det et scoop for Langeland at have snuppet Jane Jegind som erhvervschef:

 

- Langeland kommune har med Jane Jegind virkelig fået en stærk profil til den nye stilling som erhvervschef. Hun kommer med sin mangeårige politiske erfaring som rådmand i tre forskellige forvaltninger i Odense og kan begå sig i det samspil, der skal være mellem erhvervslivet, embedsværket og de kommunale politikere.

 

- Desuden har hun et stærkt politisk netværk på Fyn – og et netværk, som rækker ind i Venstres folketingsgruppe. Netop hendes brede kontaktflade kan vise sig at få stor betydning ikke mindst de kommende år, hvor Langeland sammen med to kommuner på Lolland har intensiveret bestræbelserne på at få en bedre infrastruktur og færgefart i forbindelse med etableringen af den faste forbindelse over Fehmern.
 
- Jane Jegind har selvfølgelig gjort sit parti en kæmpe tjeneste ved at give plads til Christoffer Lilleholt, som nu får en stærk platform at føre valgkamp fra. Samtidig vil Jane Jegind nu blive hyldet af partifællerne efter alle kunstens regler. Da hun overtog spidskandidaturet for 15 år siden, var der kun to V-mandater i byrådet. I dag har partiet seks mandater.

 

- Selv om det aldrig lykkedes hende at snuppe borgmesterposten fra Socialdemokraterne, kan hun trods tilbagegangen ved valget i 2017 med fuld ret sige, at det var på hendes vagt, at Venstre voksede sig større end Konservative, som ellers historisk har stået stærkt i byen.

Med jobbet som erhvervschef siger hun endegyldigt farvel til odenseansk politik, som hun har været en del af i 22 år - 15 af årene som spids- og borgmesterkandidat for Venstre og 14 som rådmand.

Jane Jegind havde planer om at sidde i Odense Byråd valgperioden ud, men så ændrede drømmejobbet de planer.

Læs også Analyse: Venstrefolk håber, rådmand trækker sig

- Jeg kiggede i min kalender og tænkte, at jeg lige så godt kunne komme i gang hurtigst muligt, siger Jane Jegind.

Bliver i Venstre

På byrådsmødet onsdag vil rådmanden anmode om at træde ud af Odense Byråd.

Hun har dog ingen planer om at melde sig ud af Venstre, men hun vil ikke længere være aktiv i partiet.

Det forventes, at 24-årige Christoffer Lilleholt overtager Jane Jeginds rådmandspost i By- og Kulturforvaltningen. Han blev i november valgt som Venstres spidskandadat til kommunalvalget i 2021.

Blå bog

  • 46 år - født 28. maj 1974
  • Valgt ind i Odense Byråd i 1998.
  • Siden 2005 har hun været spids- og borgmesterkandidat for Venstre
  • Hun har i alt siddet som rådmand i 14 år. Først i Børn- og Ungeforvaltningen, dernæst Ældre- og Handicapforvaltningen og slutteligt i By- og Kulturforvaltningen
  • Uddannet cand.negot i tysk og engelsk på Syddansk Universitet
  • Tidligere ansat i Mærsk Data og IBM Danmark
  • Modtog på byrådsmødet 6. marts Ridderkorset af Dannebrog for at have siddet mere end 20 år som byrådsmedlem.
  • Jane Jegind er gift og har en datter

 

Kilde: jegind.dk