Se kortet: Fynske turistattraktioner blødte gæster - men her jubler de

Året 2020 var et hårdt år for de mange turistattraktioner på Fyn. I top ti har alle pånær én destination mistet tusindvis af gæster.

2020 var et meget hårdt år for de mange turistattraktioner rundt omkring på Fyn.

Coronarestriktioner betød, at mange turister fra udlandet slet ikke kunne komme til Danmark, ligesom mange museer og zoologiske haver i lange perioder ikke måtte lukke gæster ind for at mindske smittespredningen. 

Og det kan ses på besøgstallene for 2020, som Visit Denmark har offentliggjort.

På Fyn har alle turistattraktioner i top ti over de mest besøgte destinationer oplevet en tilbagegang i antallet af besøgende. Pånær én - Langeland Museum. 

- Vi er utrolig glade og stolte over at være blandt top tre attraktioner i Destination Fyn, siger museumsleder Peer Henrik Hansen fra Langeland Museum i en pressemeddelelse.

Langeland Museum består af flere museer, men det er Koldkrigsmuseum Langelandsfort på Sydlangeland, der har haft flest gæster og bidraget til det fine besøgstal.

Cirka 51.000 personer valgte at besøge stedet sidste år. 

- Langelandsfortet ligger ikke lige ved en motorvej, men er et udflugtsmål vores gæster har udvalgt og startet bilen for at besøge. Det har været overvældende at opleve så stor en interesse for koldkrigsperioden og viser med alt tydelighed, at museet har sin berettigelse, fortæller Peer Henrik Hansen.

Museet fik 34.892 flere gæster i 2020 end året før og var den tredje mest besøgte turistattraktion på Fyn. I alt besøgte 96.867 personer Langeland Museum i 2020. Kun Odense Zoo og Egeskov Slot havde i 2020 flere gæster end Langeland Museum.

Dermed indtager museet en placering som nummer 54 på den nationale top 300, hvor Tivoli, Zoologisk Have i København, Dyrehavsbakken Legoland og Djurs Sommerland er placeret som de fem største turistattraktioner.

Knap 250.000 gæster mangler

Til gengæld er der ikke meget at juble over hos de andre fynske turistattraktioner på top ti. Alle havde færre besøgende end i 2019, og flere af dem havde markant færre gæster i 2020.

H.C. Andersens Hus mistede knap halvdelen af gæsterne i forhold til året før med 61.950 færre besøgende. Museet står også for det største procentvise fald på 44 procent.

I alt har de ni andre fynske turistattraktioner mistet 243.963 gæster i forhold til året før.

På Langeland er optimismen dog intakt. Her forventer museumslederen at de også i år vil få mange besøgende. 

- Vi oplever igen i år, at folk fortsat har lyst til at lægge vejen forbi Langeland, siger Peer Henrik Hansen.