I det fynske folks tjeneste

Se videoen: Fire personer reddet på havet

Det kunne være endt helt galt, da fire hollandske turister kæntrede mellem Langeland og Lolland. Heldigvis slap de alle uskadt.

01:31

Video: Claus Lyngby Petersen / TV Øst

Fire eftersøgte fra den kæntrede jolle ud for Spodsbjerg blev onsdag morgen reddet op af vandet.

Alle blev reddet i live, men var afkølede af det kolde vand, meddeler politiet.

Læs også Redningsaktion ud for Spodsbjerg: Fire personer reddet på havet

Vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter vurderer, at de fire personer nåede at ligge i vandet i et kvarters tid.

 - Vandet er jo ikke varmt, men det er heller ikke iskoldt. Det er omkring de ti grader. Tre af dem havde overlevelsesdragt på, mens en havde en redningsvest på, siger vagtholdslederen til Ritzau.

- Da vi får meldingen, kalder vi alle skibe i området, og så melder de ind, om de er klar til at assistere. Herefter kommer en melding fra Langelandsfærgen, der har spottet de fire, siger vagtholdslederen til Ritzau.

Redningsaktionen gik i gang efter klokken 8.08. Her lød beskeden, at en jolle med fire personer var kæntret. Det viste sig efterfølgende, at der havde været to joller på havet. Og kun den ene var vendt tilbage til havnen.

De fire kæntrede er alle hollandske turister.

Redningsoperationen blev styret til havs af Joint Rescue Coordination Centre (JRCC), og i indsatsen deltog helikopter og skibe.

Se video fra redningsindsatsen øverst i artiklen.