Sensationelt fund af sjælden skildpadde

En omkring hundrede kilo tung og næsten halvanden meter lang læderskildpadde drev i weekenden i land på Langeland.

Lørdag formiddag gjorde strandgæster på Langeland et yderst usædvanligt fund. Skyllet op på stranden lå nemlig en død kæmpeskildpadde, der faktisk har vist sig at være lidt af en sensation.

- Sidst, der blev fundet en læderskildpadde i de danske farvande, var midt i 1990'erne, mener Tue Larsen, der er biolog og naturvejleder på Fjord & Bælt i Kerteminde.

Tue Larsen er i kontakt med Zoologisk Museum og skal mandag til Langeland for at undersøge, måle og veje kæmpeskildpadden - og ikke mindst afklare, hvad der skal ske med den ildelugtende læderskildpadde.

Den ligger lige nu på Skovsgaard Gods, der er ejet af Danmarks Naturfredningsforening.

Andreas Holm, der har taget billederne og lavet videoen herunder, var sammen med sin ven Jørgen Robsahm nogle af de første, der så den strandede kæmpeskildpadde.

- Den lignede et monster fra et fjernt sted, siger Andreas Holm, der spekulerer over, hvad læderskildpadden er død af og hvorfor - og hvorfor den er kommet til Danmark.

Fakta om læderskildpadder:

Læderskildpadden bliver gennemsnitligt halvanden meter lang og kan veje helt op til 500 kilo.

Læderskildpadden er den største af alle havskildpadder og lever normalt i Atlanterhavet, Stillehavet og i Det Indiske Ocean.

Den lever hovedsageligt af vandmænd og salper.

Læderskildpadden kan dykke helt ned til 1.000 meters dybde, hvilket er det dybeste for alle krybdyr.

Hvis du ikke kan vente til kl. 19.30 med at se flere billeder af den sensationelle skildpadde, kan du herunder se en youtube-video af den sjældne gæst.

Se youtube-video af læderskildpadden