I det fynske folks tjeneste

Skilte-hav: Nemmere vej til store seværdigheder

16 nye nationale seværdigheder er føjet til listen over attraktioner, det er værd at besøge. De bliver derfor nu markeret med brune skilte med det karakteristiske Johanneskors langs de danske veje.

Langelandsfortet er en af de attraktioner, der bliver nemmere at finde i fremtiden.

To nye fynske

Det er blandt andet Langelandsfortet og Voldtofte ved Assens.

De nye seværdigheder er udpeget af Kulturstyrelsen, Naturstyrelsen og VisitDenmark, som også har benyttet lejligheden til at revidere listen, der omfatter over 200 lokaliteter, oplyser projektleder Bent Lund Nielsen fra Vejdirektoratet.

- Attraktionerne på listen skal være oplevelser på et nationalt niveau, der afgrænser sig fra det lokale, og de skal opfylde en række kvalitetskrav. De skal have en helt særlig kvalitets- og oplevelsesværdi, der gør, at de kan karakteriseres som betydningsfulde seværdigheder af national interesse, siger Bent Lund Nielsen.

Listen rummer større områder som Nordsamsø og Røsnæs. Der er også plads til seværdigheder i den mere kommercielle ende som forlystelsesparken Sommerland Sjælland i Odsherred, der har vandland, hytter og camping.

International ordning

De brune skilte kendes fra andre lande i Europa. De er først og fremmest indført for at hjælpe kørende turister med at finde vej til det bedste, Danmark kan tilbyde inden for kultur, natur og oplevelser.

Stederne skal have åbent mindst fem timer daglig mindst fem dage om ugen, og der skal være informationstavler på dansk, engelsk og tysk. De skal fremstå velholdte og have gode parkeringsforhold.