I det fynske folks tjeneste

Transporttid ødelægger glæde over ny skole

Mange skoleelever på Langeland må bruge mindst halvanden time på at komme til og fra den nye skole i Rudkøbing. Det er helt urimeligt, mener eleverne, som nu vil have politikerne til at gribe ind.

02:10

Mange elever på den nye Ørstedskole i Rudkøbing bruger halvanden time på transport hver dag

1 af 2

Ørstedskolen i Rudkøbing er der ikke noget galt med. Skolen blev indviet i sommers og har lækre lokaler og alt det nye inden for undervisning.

De 1000 elever kommer fra hele øen - ligefra Lohals i nord til Bagenkop i syd. For Mie Storm Larsen er der alligevel et stort problem med den nye skole.

- Jeg bruger halvanden time på transport hver dag, og det er jeg meget utilfreds med. Det kan sagtens gøres hurtigere for der er meget ventetid ved busstopstederne, siger Mie Storm Larsen.

Omkring 250 elever på skolen bruger hver dag timer på at komme frem og tilbage på skolen, fordi bussernes køreplaner ikke hænger sammen med mødetiderne i skolen. I de værste tilfælde skal eleverne vente 40 minutter fra de har fri til bussen kommer.

- De burde kunne få det til at fungere bedre. Vi venter 25 minutter og der er ingen skure hvor vi kan få varmen, siger Luise Jacobsen fra Ørstedskolen.

Politikerne erkender, at der er et problem med transporten til skolen.

- Jeg ved, at mange er utilfredse med busserne på Langeland, og det gælder også skoleeleverne. Men en busplan gør ikke skolen dårligere, lyder det fra formanden for skoleudvalget i Langeland Kommune, Helle Hansen(SF).

I følge Helle Hansen er der ikke penge til at indsætte flere busser. Men den køber eleverne ikke.

- Det kan vel ikke være dyrere at få bussen til at komme 20 minutter før, så det passer med vores mødetider, siger Luise Jacobsen fra 8. klasse.

I følge udvalgsformanden er det et kæmpe puslespil at ændre ved busplanerne, og hun ved slet ikke om det kan lade sige.