I det fynske folks tjeneste

Tullebølle: Sextiltalt kvinde frifundet

Retten i Svendborg frifinder en 36-årig kvindelig medarbejder på Tullebølle Børnecenter for anklager om at have haft sex med en 17-årig beboer.

00:08

Video: Anders Høgh

Retten i Svendborg frifinder en 36-årig kvindelig medarbejder på Tullebølle Børnecenter for anklager om at have haft sex med en 17-årig beboer.

En enig domsmandsret mener ikke, at det er bevist, at kvinden og beboeren har haft samleje. De mener heller ikke, der er bevis for, at de to har haft et forhold, og retten er i tvivl om den forurettedes opfattelse af, hvad et kæresteforhold er.

Læs også Retssagen minut for minut: Kvinde tiltalt for sex med flygtningedreng

Beboeren, der nu er 18 år, har sagt, at han og medarbejderen har haft sex flere gange, men kvinden, der både har mand og børn, har under sagen nægtet sig skyldig.

Under tirsdagens retsmøde kom det frem, at flere af drengens pædagoger fra hans nuværende institution har set en serie billeder af den tiltalte og drengen i tæt omfavnelse og i kysselignende position.

Kvinden skal ifølge vidnerne ligeledes have erklæret sin kærlighed til ham i adskillige beskeder.

Men drengen husker hverken billederne eller beskederne. Og det lægger retsformand Anni Højmark vægt på i domsafsigelsen.

- Der blev afgivet to helt modstridende forklaringer, og vidnet virkede usikker, siger Anni Højmark onsdag i retten.

Retsformanden fremhævede, at flygtningedrengen ikke har kunnet svare præcist på anklagerens spørgsmål om det påståede seksuelle forhold.

Retten har ligeledes ikke kunnet lægge vægt på vidnernes forklaringer og har derfor ladet tvivlen komme den anklagede til gode.

00:45

Det var en meget lettet 36-årig kvinde, der kunne forlade Retten i Svendborg med en klar frifindelse, fortæller forsvarer Anne Mette Clausen Knutzen.

Luk video

Anklagemyndigheden overvejer nu, om sagen skal ankes til Østre Landsret.

- Min vurdering er, at der på det centrale punkt ikke har været nogen tvivl om et seksuelt forhold, men det er anklagemyndighedens synspunkt, siger anklager i sagen, Peter Nygaard-Hansen, efter domsafsigelsen.

Det er op til Statsadvokaten i Viborg at træffe en afgørelse om ankespørgsmålet. Ankefristen er 14 dage.

00:58

Anklager Peter Nygaard-Hansen fra Fyns Politi vil nu nærlæse dommen, inden han vil afgøre, om den skal indstilles til anke.

Luk video

Ud over den 36-årige kvinde har anklagemyndigheden ved Fyns Politi rejst tiltale mod en 52-årig kvinde.

Også hun er anklaget for at have haft sex med en beboer på centret. Hun nægter sig ligesom den 36-årige skyldig.

Sagen mod den 52-årige kommer for retten til oktober.

Læs også Kvinde tiltales for sex med flygtningedreng på Langeland