I det fynske folks tjeneste

Udbrændt skib endelig bjærget

Halvanden måned efter at serviceskibet Umoe Ventus brændte ud for Bagenkops kyst, er det lykkes at bjærge resterne.

00:42

1 af 2

Den 23. december lå skibet og brændte kraftigt ved Bagenkop på Langeland. Skibet, der formentlig brød i brand på grund af en defekt hjælpemotor, har ligget hvor det brændte lige siden, fordi vejrforholdene i lang tid umuliggjorde at få bugseret vraget op på en pram, så det kunne blive fragtet væk.

Men lørdag formiddag havde bjærgningsfolkene endelig heldet med sig. Omkring klokken 11 kom den største sammenhængende del af Umoe Ventus ombord på prammen.

Egentlig skulle bjærgningen have foregået fredag, men operationen mislykkedes, fordi skibet var blevet for tungt af de store mængder sand, der var skyllet ind i vraget.

Lørdag gik man så i gang igen, denne gang med to kraner, der hver kan løfte 125 ton, og det var nok til at få den største sammenhængende del af vraget ombord på prammen.

- Vores intention har hele tiden været at få så stor en sammenhængende del af skibet op i et stykke, og det er lykkedes nu, siger Anton Ahlebæk, der lørdag var ansvarlig for bjærgningen af skibet. 

Når de dele, der ikke kom med op i første omgang, er samlet op, skal vraget sejles til Horsens, hvor man vil forsøge at fastslå brandårsagen.

Da skibet brød i brand, blev besætningen reddet i land af lokale fiskere. Ingen kom til skade under branden.