I det fynske folks tjeneste

Uvist hvor længe skibsbrand fortsætter

Branden i det 27 meter lange skib i havet vest for Bagenkop er under kontrol, men udvikler fortsat stadig kraftig røg som er sundhedsskadelig ved indånding.

00:35

1 af 3

Derfor er beskeden fra Fyns Politi, at man forsat skal søge indendørs, lukke døre og vinduer og standse ventilationen i området en del på det sydlige Langeland.

Mere præcist drejer det sig om området syd for Søndenbro, nord for Voster mellem Bagenkop og østkysten af Langeland.

Et tysk skib der havde tilbudt hjælp med slukning kunne ikke komme ind til det brændende skib pga den lave vanddybde. Det er heller ikke muligt at nå ud til skibet fra landsiden. Skibet vil derfor brænde ud på stedet.

Det er ifølge Fyns Politi uvist hvor lang tid branden vil fortsætte.

Det var lokale fiskere, der var med til at få de fire besætningsmedlemmer på det brændende skib i land. Hør skipper Jesper Rasmussen fortælle om det i klippet ovenfor.

De fire personer blev alle kørt til Svendborg Sygehus, hvor en har forladt sygehuset igen, mens tre her til aften stadig er indlagt til observation for røgforgiftning. De forventes udskrevet til midnat.

Det formodes, at branden er opstået i motorrummet, men nærmere undersøgelser ved Den Maritime Havarikommission skal foretages inden det kan fastlægges, ligesom der skal foretages søforhør.

Situationen omkring røggener bliver løbende opdateret på politi.dk og på twitter