Aarhus har Jørgen Leth: Hvem skal lægge stemme til letbanen i Odense?

Giv dit bud på, hvem der skal være den fynske udgave af Jørgen Leth og læse navnene på de odenseanske letbanestationer op.

Både Odense og Aarhus er i gang med at bygge en letbane. Når aarhusianerne engang tager en tur i letbanen, bliver det med filmmand og cykelkommentator Jørgen Leth i højttalerne. 

Som TV 2 Østjylland kunne fortælle onsdag, var Jørgen Leth i lydstudiet for at indtale navnene på alle stoppestederne.

- Bare det at sige de her aarhusianske stednavne, er jeg virkelig glad for. Det går lige til hjertet. De siger mig så meget. Mange af de steder er, hvor jeg har oplevet noget, siger Jørgen Leth til TV 2 Østjylland.

Hvem skal sige de odenseanske navne?

Set med fynske briller er spørgsmålet naturligvis, hvem der skal indtale navnene på de odenseanske letbanestoppesteder.

Der bliver i alt 26 stationer på linjen mellem Tarup og Hjallese: Tarup Center, Højstrup, Idrætsparken, Bolbro, Vesterbro, Vestre Stationsvej, Kongensgade, Odense Banegård, Odeon, Albani Torv, Benedikts Plads, Palnatokesvej, Østerbæksvej, Korsløkke, Ejerslykke, Rosengårdscentret, Ikea, Bilka, Cortex Park, Campus Odense, SDU, SDU Syd/Hospital Nord, Hospital Syd, Parkering Odense Syd, Hestehaven og Hjallese Station.  

Odense Letbane forventes at være færdigbygget i slutningen af 2020. Den første etape bliver cirka 14,5 kilometer lang. Aarhus Let(h)bane åbner allerede i efteråret 2017.   

Hvilken fynbo skal læse navnene på letbanestationerne i Odense op? Giv dit bud i kommentarfeltet herunder eller på TV 2/FYNs Facebook-side