I det fynske folks tjeneste

Fynboerne peger på Kim Larsen som Odenses Jørgen Leth

Kim Larsen fik en tredjedel af stemmerne. Odense Letbane vælger dog først speaker om tre år.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix

Står det til fynboerne, er det lyden af Kim Larsens stemme, der skal komme ud af højttalerne, når letbanen i Odense åbner i 2020.

I en afstemning på tv2fyn.dk kunne læserne og seerne i sidste uge være med til at pege på, hvem der skal være det odenseanske bud på Aarhus’ Jørgen Leth, der i sidste uge indtalte navnene på den jyske storbys letbanestationer. 

Læs også Stem her: Hvem skal lægge stemme til letbanen i Odense?

Tusindvis af fynboer klikkede sig ind på tv2fyn.dk, og med flere end en tredjedel af stemmerne gik sejren klart til den odenseanske rocksanger Kim Larsen, der sammen med sit nuværende band Kjukken holder til i den fynske hovedstad og blandt andet har skrevet nummeret ”Her i Odense”.

Ifølge Odense Letbane er det for tidligt at indtale navnene på de odenseanske stationer, da letbanen efter planen først åbner i 2020. Aarhus Letbane åbner allerede til efteråret. Derfor er det ikke aktuelt for folkene bag letbanen i Odense at lægge sig fast på speakernavne allerede nu.

- Der har været rigtig mange sjove forslag i spil. Det har været sjovt at høre. Vi modtager altid gerne vejledende forslag – også fra fynboerne. Dejligt, hvis vi står med en bank af forslag, når vi om tre år skal tage stilling til dette, siger Benthe Vestergård, der er kommunikationschef i Odense Letbane.

71-årige Kim Larsen vandt afstemningen foran blandt andre tidligere radiovært og stadionspeaker Dennis Ravn og tidligere OB-målmand Lars Høgh. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Tinderbox-aktuelle Kim Larsen, så det vides ikke, om han overhovedet er interesseret i at speake letbanestationerne, hvis han bliver spurgt.

Top-5: De fik flest stemmer

1 Kim Larsen (35 procent)
2 Dennis Ravn (21 procent)
3 Lars Høgh (15 procent)
4 Morten Grunwald (9 procent)
5 Trine Dyrholm (8 procent)