I det fynske folks tjeneste

Mere kø forude: Nu begynder arbejdet med letbanen

Mandag begyndte arbejdet med at anlægge Odense Letbane for alvor. I første omgang påvirker det trafikken på den nordlige del af Ørbækvej.

Foto: Jonas Bertelsen

Letbanens første anlægsarbejde gik mandag morgen i gang på Ørbækvej på strækningen fra Munkerisvej og et lille stykke ud af Ejbygade.

Arbejdet skal skabe den plads, hvor letbanesporene kan ligge. Derfor skal vejbaner, cykelstier og fortove flyttes.

Indtil ny har arbejdet bestået at flyttet forsyningsrør og kabler på Ørbækvej. Det nye er, at man over de kommende måneder begynder at kunne se, hvordan Ørbækvej kommer til at se ud i fremtiden med de nye vejbaner og letbane.

Arbejdsarealet vil i den første fase frem til udgangen af 2017 være i den østlige side, mens biltrafikken vil køre i den vestlige side i begge retninger. Der vil kun være én vejbane i hver retning modsat normalt, hvor der er to vejbaner.

Læs også M.J. Eriksson vinder anden kontrakt på letbanens anlægsarbejde

 

Find andre veje

Bilister kan med fordel undersøge alternative veje, da Odense Kommunes Vejmyndighed forventer, at der kommer pres på Ørbækvej og i travle perioder kan opstå kødannelse.

Trafikafmærkningen, som skal angive, hvor trafikken skal køre under arbejdet, er allerede i gang med at blive sat op og Vejmyndigheden oplyser, at trafikken sandsynligvis vil blive lagt om allerede fredag 28. juli.

Så har bilisterne weekenden til at øve sig i den nye trafiksituation, og Vejmyndigheden har mulighed for at rette op på eventuelle uhensigtsmæssigheder.

Man kan som altid holde sig opdateret om den aktuelle trafikale situation på Odenserundt.dk og på Odense Rundt-appen.

Kilde: Odense Letbane