Stem her: Hvem skal lægge stemme til letbanen i Odense?

Du kan give dit bud på, hvem der kunne være et interessant navn til at speake navnene på de odenseanske letbanestationer.

Når Odense Letbane åbner i 2020, vil passagererne muligvis kunne høre navnene på de odenseanske stationer fra en kendt stemme.

I Aarhus er cykelkommentatoren Jørgen Leth blevet hyret til at lægge stemme til stationsnavnene, og spørgsmålet er nu, hvem der skal lægge stemme til letbanen i Odense.

Torsdag gav vi derfor mulighed for seerne og læserne på TV 2/FYN til at komme med bud på, hvem der skal læse de odenseanske letbanestoppesteder op. 

Odense Letbane: Mange sjove forslag i spil

Vi har samlet de 10 mest populære bud fra Facebook og tv2fyn.dk i en afstemning, som du kan deltage i. Der er selvfølgelig ingen garanti for, at personerne ønsker at speake navnene på stationerne, men Odense Letbane fortæller til TV 2/FYN, at de ser frem til at modtage vejledende forslag fra fynboerne.

quote Der har været rigtig mange sjove forslag i spil.

Benthe Vestergård

- Der har været rigtig mange sjove forslag i spil. Det har været sjovt at høre. Vi modtager altid gerne vejledende forslag – også fra fynboerne. Dejligt, hvis vi står med en bank af forslag, når vi om tre år skal tage stilling til dette, siger Benthe Vestergård, der er kommunikationschef i Odense Letbane.

Hun er klar over, at der venter noget af en opgave, når Odense skal finde sit bud på Aarhus' Jørgen Leth.

- Det er noget af et scoop for Aarhus Letbane, at de har Jørgen Leth. Den bliver svær at stikke, fortæller hun.

I ovenstående afstemning er der mulighed for at stemme på:

  • Anker Boye, Odenses borgmester 1994-2005, 2010-2016
  • Dennis Ravn, tidl. radiovært på The Voice i Odense og stadionspeaker for OB 2000-2014
  • Kim Larsen, dansk musiker bosiddende i Odense
  • Lars Høgh, målmand for OB 1977-2000
  • Morten Grunwald, skuespiller, født i Odense
  • MØ, popstjerne, født i Odense
  • Paul Becker, lydbogsindlæser og speaker på TV 2 Charlie, født i Odense
  • Sandie Hansen Jensen, nyhedsvært, vokset op i Odense
  • Trine Dyrholm, skuespiller, født i Odense
  • Johnny Reimar, sanger, født i Odense

Populær Søren Østergaard-figur

Rigtig mange – både på Facebook og tv2fyn.dk - har skrevet Smadremanden fra Otterup, der er en fiktiv person spillet af skuespiller Søren Østergaard. Vi har dog valgt kun at inkludere rigtige personer.

Der bliver i alt 26 stationer på linjen mellem Tarup og Hjallese: Tarup Center, Højstrup, Idrætsparken, Bolbro, Vesterbro, Vestre Stationsvej, Kongensgade, Odense Banegård, Odeon, Albani Torv, Benedikts Plads, Palnatokesvej, Østerbæksvej, Korsløkke, Ejerslykke, Rosengårdscentret, Ikea, Bilka, Cortex Park, Campus Odense, SDU, SDU Syd/Hospital Nord, Hospital Syd, Parkering Odense Syd, Hestehaven og Hjallese Station. 

Odense Letbane forventes at være færdigbygget i slutningen af 2020. Den første etape bliver cirka 14,5 kilometer lang.